Gradina cu flori de primavara se pregateste din octombrie – 4 Flori superbe

0
2800

Gradina cu flori de primavara se pregateste din octombrie – 4 Flori superbe

Daca vrei ca in primavara sa ai aceste 5 flori frumoase in gradina ta, descopera ce trebuie sa faci in luna octombrie si cum sa pregatesti spatiul.


Aceste 5 flori frumoase iti vo face gradina plina de viata, iar tu vei putea petrece aici o multime de timp impreuna cu cei dragi!

Ghiocelul de balta – Floarea care iti face gradina sa zambeasca

Ghiocelul de balta sau Leucojum Aestivum este o floare foarte frumoasa, ce se dezvolta foarte bine in locurile mlastinoase si in stufarisuri. Dar nu va faceti probleme, daca vreti, aceasta floare creste foarte bine si in gradina. Nu este o floare foarte pretentioasa, poate sa creasca pana la aproximativ 50 de cm inaltime si are mai multe petale decat in ghiocel obisnuit.

De asemenea, ghiocelul de balta are si florile mai mari decat ghiocelul normal.


Laleaua pestrita

Aceasta floare este, in unele locuri, protejata de lege. Ea ajunge si pana la 30 de cm inaltime si prefera zonele mlastinoase, umbrite.

Aceasta floare infloreste in luna mai, este frumoasa si cu siguranta o sa va faca gradina sau spatiul in care alegeti sa o plantati mai colorat si mai frumos.

Brandusa de primavara

Brandusa de primavara nu creste mai mult de 20 de cm inaltime, insa este o floare cu o frumusete deosebita. Aceasta formeaza flori primavara si are culori de la alb si galben, pana la liliachiu, in functie de specia ei.


Exista si florile branduselor de toamna – Colchium care sunt foarte otravitoare. Acestea nu trebuie confundate cu brandusa de primavara – Crocus vernus.

Frunzele inguste apar odata cu florile si raman verzi pentru o perioada mare de timp, pana ce primavara se termina.

Frezia

Frezia – Freesia este o planta ce poate sa creasca pana la 40 de cm, are frunze dispuse pe doua randuri si florile au forma de trompeta.


Culorile sunt pale ale florii, te incanta si arata excelent in orice gradina. Aceasta floare prefera locurile luminoase, aerisite, dar si un sol bine drenat.