Gradina in luna septembrie – Ce lucrari esentiale trebuie facute

0
1043

Gradina in luna septembrie – Ce lucrari esentiale trebuie facute

Vrei sa stii si tu ce anume trebuie sa faci in gradina in luna „Rapciune”? Ei bine, aceasta luna marcheaza inceputul toamnei, dar este si o luna in care ai foarte multa treaba in gradina, in functie de cate flori, fructe si legume ai plantat aici.


Gradina in aceasta luna are nevoie de multe lucrari, de mult timp dedicat, iar aceasta luna este una dintre cele mai aglomerate din an.

Lucrarile efectuate in livada – Gradina in luna septembrie

In luna septembrie trebuie sa culeg fructele cu samburi si sa te dedici muncii din gradina. In aceasta luna se planteaza si tufele cu boabe, dar si alunele.

Tot in luna septembrie trebuie sa ai in vedere pusul de inele adezive pentru a proteja scoarta copacilor de atacul omizilor. Poti face acest lucru atat la tulpinile de cires, cat si la mar si par.


Lucrarile efectuate in gradina cu legume

Daca ai si tu o gradina cu legume, nu uita ca in luna septembrie sa culegi legumele. De la vinete si ardei, pana la pepeni galbeni, toate se recolteaza pana la finalul lunii.

Tot acum trebuie sa recoltezi si semintele ce vor fi rasadite pentru recolta de anul viitor.

Daca vremea este placuta, poti cultiva acum salata verde, spanac, broccoli, sfecla, conopida, dar si ridichi. Poti avea, in acest fel, legume proaspete in aproximativ doua saptamani. Daca nu vrei o recolta noua de legume proaspete, ai grija sa cureti pamantul, sa il sapi, sa il maruntesti pentru a il lasa sa se odihneasca pana in primavara.


Lucrarile efectuate in gradina cu flori

Pentru a avea grija ca la primavara sa ai o curte plina cu flori frumoase si colorate, acum trebuie sa plantezi bulbii de flori. Foloseste bulbi sanatosi si vigurosi pentru ca florile tale sa creasca frumos.

Daca vrei sa ai arbusti vesnic verzi, acestia poti fi plantati in luna septembrie. Astfel, nu va exista riscul ca acesti arbusti vesnic verzi sa moara pe timp de iarna.

sursa foto: Pinterest