Gradina in luna septembrie – Lucrari necesare, trucuri utile, sfaturi practice

0
4329

Gradina in luna septembrie – Lucrari necesare, trucuri utile, sfaturi practice

Luna septembrie vine cu responsabilitati in gradina de legume, asa ca ti-am pregatit un scurt calendar cu activitatile cele mai importante. Asigura-te ca le bifezi pe toate pentru a te bucura de o cultura bogata, frumoasa.


Scaderea temperaturilor aduce o schimbare atat in gradina noastra cu legume, cat si in ceea ce priveste starea noastra de spirit. Toamna vine cu multa treaba in gradina, dar si cu speranta unui nou inceput, unui inceput mai bun.

Curatarea curtii si gradinii

Toamna frunzele cald, ele formand o plapuma in culori superbe in curtea si gradina noastra. Cu toate acestea, toate frunzele, crengile si alte resturi vegetale trebuie curatate. Ele pot sa formeze mucegai sau diferite alte bacterii ce pot sa patrunda in sol, afectandu-l.

Adunarea bulbilor de flori

Bulbii florilor ce nu sunt rezistente trebuie adunati si depozitati in recipiente. Pe timp de iarna, ei trebuie sa stea in locuri racoroase si uscate. In primavara, vei putea sa rasadesti inapoi in pamant bulbii acestia.


Cum pregatesti gradina pentru iarna – Trucuri si sfaturi ce trebuie aplicate din toamna

In septembrie se culeg roadele

Roadele muncii tale se pot culege in luna septembrie. Cartofii, morcovii, dovleceii, patrunjelul, dar si vinetele se pot culege acum. Pregateste zacusca cu legume, suc de rosii pentru iarna, bulion, dar pune si verdeata in congelator pentru a folosi legumele iarna, la ciorbe si alte mancaruri.

Sfaturi utile pentru a pregati florile pentru iarna

Mentinerea pamantului

Este important ca pamantul sa fie curatat dupa ce anumite culturi au fost eliberate de aici. Curata terenul si il poti afana pentru a il aerisi. De asemenea, acum este momentul si pentru a fertiliza pamantul si pentru a ii pune fertilizatori.

Nu uita sa tii cont si de rotatia culturilor: 3 Sfaturi importante pentru gradina ta de legume.


sursa foto: Pinterest