Gradini de zarzavaturi practice si utile realizate din blocuri de BCA

0
758
blocuri de BCA

Gradini de zarzavaturi practice si utile realizate din blocuri de BCA

Lucrurile sunt mult mai bune atunci cand sunt organizate din timp. Descopera cum sa construiesti si tu astfel de gradini de zarzavaturi din blocuri de BCA.


Inainte de toate, este bine sa iti planuiesti din timp cum construiesti gradina, ce dimensiuni alegi, ce legume vei planta aici, dar si unde sa o pozitionezi. Fa o lista cu materialele necesare si achizitioneaza tot ce ai nevoie inainte de a te apuca de treaba.

  • Ce legume alegi sa plantezi aici

In primul rand, alege legumele pe care vrei sa le plantezi aici. Fie ca vorbim de rosii, castraveti, ardei gras, fasole, include acele legume care iti vor oferi mereu alimente proaspete sezoniere.

Tine cont de toate instructiunile de pe ambalaje pentru a le oferi legumelor tale temperatura, apa si lumina de care au nevoie.


  • Spatiul necesar pentru gradina din blocuri de BCA

Daca nu ai suficient spatiu pentru toate legumele pe care vrei sa le plantezi, cel mai bine este sa optezi pentru construirea unei gradini verticale. Inspira-te si din articolele noastre anterioare pentru a construi o gradina verticala practica.

Mai mult decat atat, unele plante dau si o recolta mai bogata daca sunt plantate pe verticala.

  • Pozitionarea gradinii de zarzavaturi

In functie de legumele pe care le alegi, gradina de zarzavaturi trebuie sa fie pozitionata la soare, la semiumbra sau intr-un loc ferit de vant.


Cel mai bine este sa alegi un spatiu in care soarele ajunge cel putin 6 ore pe zi. In acest fel, te vei putea bucura de o gradina cu legume frumoase, proaspete si gustoase.

  • Pregatirea solului

Legumele au nevoie de un sol fertil, bine pregatit in prealabil. Foloseste un ingrasamant calitativ si te vei putea bucura de legume proaspete si gustoase pe o perioada mare de timp.

sursa foto: Pinterest