Gradinile verticale, modalitatea ideala de a planta si de a economisi spatiul

0
2986

Gradinile verticale, modalitatea ideala de a planta si de a economisi spatiul

Pe masura ce din ce in ce mai multi oameni aleg stilul de viata urban datorita oportunitatilor, gradinile si casele devin din ce in ce mai mici. Solutia este simpla: alege gradinile verticale. Te ajuta sa economisesti loc, sa plantezi in orice spatiu unde poti tine ghivece, vase suspendate si este o idee excelenta pentru iubitorii de plante.


Fie ca vrei sa plantezi in balcon, intr-o curte de bloc micuta unde ai acces sau pe o terasa mica, gradinile verticale sunt solutia perfecta.

O gradina realizata din ghivece

Multe plante cresc foarte bine in ghivece. Se dezvolta bogat, frumos, iar daca le oferi un ghiveci pe masura cerintelor ei, planta poate ajunge sa fie spectaculoasa. Menta, de exemplu, este o planta ce creste frumos in ghiveci si se raspandeste usor. Foloseste un pamant calitativ si te vei bucura de menta proaspata, bogata si frumoasa.

Cum poti cultiva menta la tine acasa, dar si beneficiile ceaiului de menta

Tine cont de pozitionarea ghivecelor

De exemplu, daca ai ales sa plantezi diferite flori, legume sau fructe si sunt inca mici, vei avea nevoie, initial, de ghivece mici. Acestea trebuie pozitionate in spatii ferite de vanturile puternice.


Acolo unde vantul este mai puternic, alege sa pozitionezi plantele mai mari, in ghivecele cele mai rezistente. Cu toate acestea, tine cont si de faptul ca si aceste ghivece se pot darama. Alege sa pozitionezi ghivecele intr-un loc sigur, ferit de vant. Ia-ti toate masurile de precautie si fixeaza ghivecele astfel incat vantul sa nu le darame.

Bucura-te de toate avantajele pe care gradinile verticale ni le aduc. De la economisirea spatiului, pana la infrumusetarea unor locuri banale, locuri ce stateau libere pana acum.

Idei Do It Yourself de aranjare a plantelor pe verticala – Gradina verticala

sursa foto: Pinterest