Gutuiul japonez – Un arbust ornamental cu fructe comestibile si flori frumoase

0
4805

Gutuiul japonez – Un arbust ornamental cu fructe comestibile si flori frumoase

Un arbust superb, un arbust ce are flori fantastice, dar si fructe comestibile. Merita sa il plantezi in curtea ta caci incepe sa infloreasca frumos primavara devreme.


Am pregatit cateva detalii pentru tine, sfaturi si trucuri pentru a planta si tu acest frumos arbust.

Din fructele lui poti sa pregatesti dulceturi, gemuri, dar si deserturi. Fructele acestui arbust au un gust acru si contin multa vitamina C. Sunt sanatoase, iar atunci cand infloreste arbustul ofera un adevarat spectacol din punct de vedere vizual.

Ingrijirea arbustului japonez

Gutuiul japonez absolut superb, florile sale fiind rosii sau de un rosu-roz intens, absolut superb. Planta se adapteaza conditiilor de vreme de la noi din tara, asa ca poti sa il plantezi in curtea ta fara probleme.


In ceea ce priveste pozitionarea, nu este deloc pretentios. De aceea, esti norocos ca il poti planta atat la soare, la semiumbra sau intr-un loc cu mai multa umbra. Cu toate acestea, ii prieste sa stea intr-un loc cu soare. Daca vrei sa creasca mai usor si sa suporte mai bine frigul din iarna, atunci recomandam sa il plantezi intr-un loc cu soare.

Daca nu ai spatiul necesar la soare, gutuiul japonez creste foarte bine si in locuri cu semiumbra.

Primavara devreme are nevoie de multa apa pentru a porni sanatos in noul sezon. Este rezistent la vremurile mai secetoase, asa ca nu iti face probleme daca pleci de acasa si nu ai timp sa ii oferi apa constant.


Mulcirea

In ceea ce priveste fertilizarea, gutuiul japonez nu are neaparat nevoie de acest lucru. Cu toate acestea, primavara recomandam o mulcire cu gunoi de grajd.

Bougainvillea, arbustul decorativ spectaculos ce face concurenta multor flori

Despre plantarea arbustilor in luna martie – Gradini de vis

Arbusti decorativi in nuante de magenta, roz, mov, o explozie de culoare

sursa foto: Pinterest