Helicrisum sau floarea de pai – Gingașă, nemuritoare și frumoasă

Helicrisum sau floarea de pai – Gingașă, nemuritoare și frumoasă

Helicrisum sau floarea de pai este, probabil, cea mai populară nemuritoare. Are un aspect gingaș, este foarte frumoasă și poate fi plantată și în curtea ta. Planta este înaltă de 60-80 cm, are perii scurți și aspri, ea fiind foarte bine ramificată.


Aspectul acestei flori

Frunzele ei sunt întregi, îngust-lanceolate, lungi, cu dispoziție opusă.

Zambila, floarea cu care ne facem primăvara mai frumoasă și mai colorată

Capitulele mari, de 3-4 cm în diametru, sunt grupate terminal pe lăstari lungi. Partea decorativă o constituie bracteele pergamentoase, strălucitoare, colorate alb, galben, oranj, roz, roșu, purpuriu.

Când înflorește Floarea de pai?

Această floare se distinge în funcție de soiul ei. Există Helichrysum bracteatum Wild, dar și H. bar. var. monstruosum. Aceasta din urmă se distinge prin inflorescențele ei mari, voluminoase. Recent au fost create în Anglia, Danemarca, Statele Unite ale Americii soiuri tetraploide cu inflorescențe foarte mari ce ajung până la 8 cm diametru.


Este o plantă care înflorește toată vara, dar ne face curtea frumoasă și înflorește chiar și toamna.

Cerințele ecologice ale acestei flori

În ceea ce privește cerințele ecologice, Floarea are nevoie de terenuri foarte bine terminate. De asemenea, aceste terenuri trebuie să își păstreze reveneala și să fie ușor alcaline. Apreciază soarele, verile lungi, călduroase.

Micșunica – O floare fragilă, delicată, o plantă ideală pentru orice curte

Cultura pentru Helicrisum

Semănatul se face în sere sau răsadnițe temperate, în luna martie. Semințele se acoperă cu puțin pământ, deoarece lumina favorizează germinația. Răsărirea se produce în circa 10 zile. Răsadul suportă bine repicarea. Plantarea în teren se face luna mai, la distanță de 30 – 35 centimetri.


Udarea și întreținerea solului curat de buruieni și afânat sunt principalele lucrate îngrijire de care trebuie să ții și tu cont.

Recoltarea se face în faza de boboc colorat, deoarece acesta continuă să se mai deschidă după rupere.

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI