Idei de afaceri pentru anul 2018 – Ghid pentru incepatori

0
2092

Idei de afaceri pentru anul 2018 – Ghid pentru incepatori

Anul 2018 poate fi unul infloritor din punct de vedere financiar. Daca vrei sa fii propriul tau sef, ti-am pregatit un mic ghid care ti-ar putea fi de ajutor.


Incepe o afacere online

Anul 2018 este anul in care afacerile online infloresc. Daca iti place mediul virtual, o afacere online ar fi potrivita pentru tine. Iti poti deschide un magazin online de accesorii, haine, piese de mobilier sau produse realizate manual, de catre tine.

Avantajele unui astfel de magazin online sunt:

  • poti avea clienti din toata lumea;
  • costurile sunt mult mai mici decat costurile intretinerii unui magazin fizic;
  • online este mereu mult mai simplu;
  • poti lucra de acasa;
  • poti avea profit intr-un timp relativ scurt.

Aceste idei de afaceri online te ajuta sa iti incepi propria afacere si sa faci ceea ce iti place.


Pe langa un magazin online, poti oferi consultanta in anumite domenii sau te poti ocupa de programare, daca esti pasionat de acest lucru.

Ofera consultanta in domeniul juridic, consultanta IT sau consultanta in domeniul marketing online. Daca ai experienta in aceste domenii, ii poti ajuta si pe ceilalti cu informatiile pe care le detii si poti face si profit.

Afacere profitabila: un atelier micut, dar cochet

Daca esti pasionat de croitorie, de tamplarie sau de pictura, poti sa iti creezi un mic atelier cochet unde sa vinzi serviciile pe care le oferi sau produsele realizate de tine.


Atelierele de croitorie sunt cautate mereu, ele putand fi dezvoltate chiar si cu o singura persoana, o masina de cusut si cateva alte materiale de lucru. Transforma-ti pasiunea intr-o afacere profitabila!

Daca nu te pricepi la croitorie, dar ai o imaginatie bogata, poti personaliza haine, genti sau poti realiza diverse accesorii.

De asemenea, un atelier de tamplarie poate fi cautat si apreciat de catre clienti. Poti realiza scaune, mese, biblioteci si multe alte piese de mobilier. O idee deosebita este sa realizezi produse personalizate, pe care sa le oferi drept cadou cuiva drag. Cadourile de casa noua utile sunt apreciate de catre toata lumea si sunt din ce in ce mai cautate.


Te pricepi la gatit? Poti face bani din asta!

Daca esti pasionat de gatit, fie ca vorbim de deserturi sau de mancaruri principale, poti face o afacere din asta. Dezavantajul acestei afaceri este ca poti livra doar local daca prepari mancaruri proaspete. Produsele de patiserie, in schimb, pot fi livrate si in afara orasului.

Poti apela si la programele de finantare europene care sa te ajute daca esti la inceput de drum, dar si la programele guvernamentale pentru antreprenori.

Idei de afaceri exista, nu trebuie decat sa alegi ceea ce iti place si sa incepi sa pui in miscare planul afacerii.