Idei de amenajare a baii cu elemente din lemn

0
1441

Idei de amenajare a baii cu elemente din lemn

Atunci cand amenajam o baie rustica, alegerea materialului este unul dintre cele mai importante aspecte. Lemnul este un material rezistent, cu un aspect placut, de cele mai multe ori asociat cu designul rustic.


Materialele predominante intr-o baie rustica sunt: piatra, lemnul, dar si alte materiale naturale, care te aduc cu un pas mai aproape de natura.

Curiozitati despre lemn

Lemnul garanteaza o atmosfera placuta, relaxanta si primitoare in orice incapere. De aceea, alegerea elementelor din lemn pentru amenajarea baii poate fi o idee ce te va ajuta sa transformi in totalitate aceasta incapere.

Fie ca ai o casa la tara sau o casa de vacanta la munte, lemnul se potriveste in baile simple, dar amenajate cu stil.


Inainte de a ne inspira din galeria foto de mai jos, vreau sa va prezint cateva curiozitati generale despre acest material popular: lemnul.

1. Lemnul de marhon este unul dintre cele mai valoroase tipuri de lemn existente in lume. Din lemnul rosu de marhon pot fi fabricate cateva piese de mobilier cu valoare de un milion de dolari.

De asemenea, din marhon se produc si cele mai bune, calitative si scumpe instrumente muzicale.


2. O alta curiozitate interesanta este faptul ca din lemnul unui singur copac de dimensiuni medii pot fi produse aproximativ 600-650 de pachete de hartie pentru cadouri. Data viitoare cand impachetati un cadou, va puteti gandi la acest lucru si puteti alege drept material o sursa reciclabila.

3. Pentru ca un copac sa fie salvat si sa nu mai fie taiat, este nevoie de aproximativ 80 de kg de hartie reciclata. Voi reciclati?

4. Taigaua ruseasca este cea mai mare zona forestiera din intreaga lume.


5. O alta curiozitate interesanta este informatia despre cel mai inalt copac din lume. Acesta are 111 metri si se numeste sequoia. Sequoia creste in statul american California.

Design al baii cu elemente din lemn

Elementele din lemn transpuse in design-ul baii fac incaperea mai frumoasa, relaxanta si o transforma intr-un spatiu in care te poti rasfata cu adevarat.

Materialele naturale, precum sunt piatra si lemnul, sunt materiale versatile care pot sa creeze un spatiu original si un interior redecorat creativ, unic.

Recicleaza!

Pentru a realiza piese de mobilier sau accesorii utile pentru baia ta, recicleaza! Refoloseste paletii din lemn, lazile din lemn, dar si alte materiale pe care, in mod normal le-ai fi aruncat.

Fii creativ!

sursa foto: Pinterest