Idei de corpuri de iluminat creative pentru toamna

0
1616

Idei de corpuri de iluminat creative pentru toamna

Pentru ca ziua este din ce in ce mai scurta, iar noaptea mai lunga, avem nevoie de corpuri de iluminat pentru terasa si curtea noastra. Inspira-te de aici!


Cum se aleg corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat se aleg in functie de activitatea fiecarei zone in parte. De exemplu, daca pe terasa planuiesti sa stai noaptea tarziu cu prietenii tai si ai nevoie de lumina, atunci ai nevoie si de corpuri iluminat mai puternice, de dimensiuni mai mari.

Daca pe terasa din spate planuiesti sa petreci mai putin timp seara, atunci nu ai nevoie decat de o lumina difuza, linistitoare si placuta care sa te ajute sa vezi toate lucrurile din acel spatiu, insa fara sa te oboseasca.

Cel mai important pas pe care trebuie sa il faci inainte de a instala corpurile de iluminat este sa identifici zonele in care le vei instala. De multe ori, daca instalezi un corp de iluminat intr-un loc nepotrivit acesta poate sa iti ofere umbre pe care nu le voiai sau sa accentueze anumite spatii pe care nu ai nevoie sa le accentueze.


Cel mai bine este sa te gandesti cum cad umbrele, apoi sa le eviti cu ajutorul acestori corpuri de iluminat cu lumina ce vine dintr-o sursa laterala. Nu este atat de greu pe cat suna!

Alege stilul corpurilor de iluminat

Fie ca preferi un stil modern, vintage sau rustic, alege un stil care sa se potriveasca cu design-ul curtii tale, dar si cu design-ul pe care l-ai ales pentru casa ta. Alege corpuri de iluminat in stil rustic din lemn, corpuri de iluminat in stil modern, suspendate sau alege sa realizezi chiar tu cateva astfel de ornamente practice din lucruri pe care le ai prin casa. 

Agata corpurile de iluminat de copaci!

Daca ai copaci in gradina sau langa terasa casei tale, foloseste-i pentru a agata corpurile de iluminat de ei. Astfel, lumina va veni de sus, iar tu vei oferi un plus de stil in design-ul gradinii.


Inainte de a te apuca de treaba, asigura-te ca ai un plan de iluminat bine pus la punct pentru a te asigura ca toate zonele vor fi luminate seara si noaptea, dar ai grija si sa te asiguri ca ai acces la curentul electric pentru a monta fara probleme aceste surse de lumina. 

Pune accentul pe anumite zone din curte sau din casa ta, zone care sa stea mereu luminate precum: aleile sau poate o terasa micuta.

 

sursa foto: Pinterest