Idei noi, spectaculoase si atragatoare pentru o salata de boeuf ca la carte

0
11673

Idei noi, spectaculoase si atragatoare pentru o salata de boeuf ca la carte

Iata cu ce idei noi, absolut magnifice revenim pentru a face o salata de boeuf ca la carte, o salata care sa impresioneze chiar si cei mai pretentiosi musafiri. Salata de boeuf este o salata traditional-romaneasca, in general servita la mesele speciale precum masa de Craciun, masa de Paste, dar si la alte evenimente speciale.


Este un preparat iubit si prezent in toate casele pe masa de Craciun, dar si de Anul Nou. Reteta originala este cu rasol de vita, dar si cu zarzavaturi. Cu toate acestea, multe persoane prefera sa o prepare fara carne sau inlocuiesc rasolul cu o carne de pui.

Alaturi de cozonac, sarmale si de salata de chiftelute si ceapa, salata de boeuf a cucerit inimile romanilor. Ea se afla pe masa de sarbatori din fiecare an si este un preparat usor de facut.

Salata de boeuf si reteta ei traditionala

Salata de boeuf se prepara cu rasol de vita sau folosind carne de vita din coastele inferioare. Este important ca acea carne sa fie carne de vita cu os.


De asemenea, la salata de boeuf se mai adauga si morcov, cartofi, radacina de pastarnac, radacina de telina, radacina de patrunjel, ceapa, boabe de mazare, castraveti murati, maioneza facuta in casa, mustar, sare si piper alb, dar si jumatate de lamaie.

Multe persoane aleg sa prepare aceasta salata fara carne sau folosind carne de pui. Carnea de pui este ceva mai usoara, dar si mai usor de preparat. Carnea de pui se fierbe si se adauga in salata, dupa ce ai taiat-o cubulete.

Exista si varianta de salata de boeuf care este, de fapt, salata a la russe. In aceasta salata se pun zarzavaturi, dressing din galbenus de ou si si foarte putin ulei.


Decorarea salatei de boeuf

Orice fel de salata ai alege sa prepari, aceasta se decoreaza folosind felii de masline, patrunjel verde sau marar, felii de ridiche, oua fierte, rosii, dar si multe alte legume. In acest fel, vei putea sa o decorezi colorat si frumos pentru a atrage privirile.

Preparatele sunt mult mai gustoase atunci cand sunt si aranjate frumos in farfurie sau pe platou. In perioada sarbatorilor de iarna, poti alege sa decorezi salata folosind diferite modele de om de zapada, Mos Craciun, dar si coronite frumoase si colorate.

Inspira-te din articolul de mai jos si realizeaza si tu cele mai frumoase ornamente pentru salata de boeuf. Asteapta-ti musafirii cu astfel de salate frumos ornate, colorate, salate puse in platouri sau decorate sub forma de tort.


Cum ornam salata de boeuf – 20 Idei de-a dreptul spectaculoase

 

Salata de boeuf, cea mai controversata reteta din perioada Craciunului

sursa foto: Pinterest