Idei practice de alei din pietre, o alternativa ieftina pentru amenajarea curtii

0
3893

Idei practice de alei din pietre, o alternativa ieftina pentru amenajarea curtii

Este normal sa avem in curte o multime de alei betonate care duc catre gradina de zarzavaturi, catre foisorul din lemn sau pe langa temelia casei. Da, ati intuit bine, acesta este subiectul de astazi, respectiv idei practice de a folosi pietrele de rau la decorarea aleilor din curte. Dar nu orice fel de decoruri si nu orice fel de alei, ci unele realizate manual, piatra langa piatra. Prin urmare, cine prefera sa aiba in jurul casei alei de trecere mai neobisnuite din punct de vedere al designului, iata cateva sugestii interesante in acest articol.


Poate ar trebui sa spunem de la bun inceput ca aceste proiecte au un oarecare grad de dificultate, nu doar pentru faptul ca necesita multa rabdare din partea celui care le realizeaza, ci pentru ca sunt de durata, in sensul ca pietrele se aseaza una cate una, creand in acest fel modele unice. Dar pentru ca ne aflam in plin sezon al constructiilor si amenajarilor exterioare, timp ar fi din plin, credem noi.

Mai suntem de parere ca aceste idei de amenajari sunt potrivite si pentru portiunile de alei deteriorate, cu crapaturi mari si care se pot repara creand diverse modele din pietre in locurile cu bucati lipsa.

Daca ar fi sa vorbim putin si de partea financiara, consideram ca se poate face o economie destul de importanta in bugetul familiei, prin reducerea celorlalte cantitatii de materiale necesare pentru pavarea curtii, materiale precum cimentul, nisipul sau dalele din beton. In plus nu s-ar mai face atata dezordine in curte cu ocazia prepararii betonului, a utilajelor folosite si asa mai departe.


Daca nu ne credeti va invitam sa va inspira din imaginile de mai jos, iar daca v-au placut, noi ramanem doar cu bucuria ca v-am putut ajuta cu aceste idei practice.

idei practice

idei practice

idei practice

idei practice

idei practice

sursa foto