Idei practice de a pastra plantele aromatice – Levantica

0
832

Idei practice de a pastra plantele aromatice – Levantica

Nu mai este mult si vom fi in plin sezon al plantelor aromate, de aceea este bine sa stim cum le punem la pastrare pentru iarna. Astazi ne-am gandit sa va oferim idei despre cum sa impachetati firele de levantica fara a se scutura atunci cand le agatati in diverse locuri din casa.


Fie le veti cumpara din piata fie le veti strange de pe camp, tot bine este si pentru ca levantica este o planta care se scutura destul de repede, ea necesita o impachetare rapida tocmai pentru a-si pastra parfumul si toate celelalte proprietati. In acest sens am cautat cat mai multe tutoriale pentru a invata pas cu pas cum sa realizati legaturi numai bune de pastrat in sifonier.

In primul rand trebuie sa lasati cozile cat mai lungi si aproape egale, pentru ca acestea urmeaza a fi impletite. Iata cum: asezati cat mai egal florile intr-un manunchi, dar nu prea mare. Apoi infasurati o bucatica de sarma subtire exact la baza florilor, lasand in prelungire coditele. Cu un cleste strangeti sarmulita, taindu-i surplusul. Infingeti in capatul de sarma ramas dupa taiere o panglica putin mai lunga. Intoarceti coditele peste flori si incepeti sa le impletiti.

Ce poate fi mai usor de atat?  Poate doar culesul :)


idei practice 1

idei practice 2

idei practice 3

idei practice 4

idei practice 5

idei practice 6

idei practice 7

idei practice 10

idei practice 11

idei practice 12

idei practice 13

idei practice 14

idei practice 15

idei practice 16

idei practice 17

idei practice 18

via