Importanta corpurilor de iluminat in design-ul interior si exterior

0
2061
importanta corpurilor de iluminat

Importanta corpurilor de iluminat in design-ul interior si exterior

Corpurile de iluminat joaca un rol important atat in design-ul casei, cat si pentru a crea un ambient cat mai confortabil. Descopera ce solutii de iluminat sunt mai eficiente, dar si care este importanta corpurilor de iluminat in design-ul interior si exterior al casei tale.


Solutii de iluminat pentru interiorul casei

Bucatarie

In bucatarie poti opta pentru corpuri de iluminat pozitionate pe tot tavanul pentru o atmosfera confortabila si relaxanta. Mai mult decat atat, aceste corpuri vor imprastia lumina in intreaga incapere atunci cand gatesti.

Deasupra suprafetei de gatit poti opta pentru astfel de becuri led care te vor ajuta sa economisesti energie. Mai mult decat atat, cu becurile led vei crea mai multa lumina si vei putea sa iti desfasori activitatile cu usurinta.

Daca zona de dining este amenajata tot in bucatarie, pozitioneaza deasupra acestuia un candelabru. Ai grija ca orice corp de iluminat sa fie pozitionat la cel putin 80 de cm deauspra mesei, astfel incat lumina sa nu deranjeze mesenii, dar sa fie si imprastiata egal pe intreaga suprafata.


Living room

Pentru ariile de activitate din aceasta incapere alege corpurile de iluminat de tip veioze cu intensitate mai mica sau mai mare, in functie de nevoile pe care le ai.

Lumina aleasa in living room iti va afecta starea de spirit, asa ca ai grija sa alegi o lumina ambientala placuta pentru seara, dar si corpuri de iluminat puternice pentru activitatile ce iti solicita vederea.

Dormitor

Alege o lustra sau o plafoniera pe care sa o pozitionezi in mijlocul tavanului. Pe de-o parte si alta a patului pozitioneaza corpuri de iluminat pentru citit.


Baie

In aceasta incapere, accentul se pune pe ingrijirea personala. Corpurile de iluminat de langa oglinda joaca un rol important si sunt necesare pentru o buna desfasurare a activitatii. Opteaza pentru corpuri de iluminat pozitionate in lateralul oglinzii in detrimentul celor pozitionate deasupra oglinzii.

Solutii de iluminat pentru exteriorul casei

Lumina din curte este atat potrivita pentru un ambient placut, relaxant si intim, dar si necesara. Alege astfel de proiectoare led care sa iti delimiteze aleile din curte.

Paradisul verde din curtea ta va arata spectaculos pe timp de seara daca optezi pentru lampi, felinare sau corpuri de iluminat tip proiectoare. Mai mult decat atat, atmosfera creata este una de poveste, iar serile petrecute aici se vor transforma intr-o relaxare necesara pentru tine si cei dragi.


sursa foto: Pinterest