Ingrasaminte naturale pentru legume sanatoase – Retete fara chimicale

0
250

Ingrasaminte naturale pentru legume sanatoase – Retete fara chimicale

Exista metode si retete fara chimicale pentru a prepara ingrasaminte naturale care sa iti faca legumele sanatoase, frumoase si gustoase.


Stim ca din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru ingrasaminte naturale, preparate chiar de ei, acasa. In acest fel, vei sti sigur ca toate ingredientele pe care le pui sunt naturale, iar reteta va fi una bio, fara chimicale.

Zatul de cafea

Zatul de cafea are mai multe intrebuintari de care si tu poti sa profiti. De aceea, te sfatuim sa nu arunci acest ingredient dupa ce ai facut cafeaua deoarece are o multime de beneficii uimitoare.

Este folosit atat in cosmetica, ca si exfoliant natural pentru pielea ta, cat si pentru a ingriji legumele din gradina sau cele din ghiveci.


Pus direct la baza plantelor, zatul de cafea este un fertilizant excelent, ideal pentru plantele care au nevoie de o sursa in plus de azot.

Zatul de cafea alunga daunatorii si o cantitate mai mare este ideala pentru a fi folosita pentru mulcire.

zat de cafea

Cojile de oua, folosite ca ingrasaminte naturale

Cojile de oua faramitate sunt si ele ideale pentru a fi folosite drept ingrasamant natural pentru legumele tale, dar si pentru flori.


Coaja de ou este un bun fertilizator si este ideala pentru plantele care au nevoie de calciu. Aceste coji de oua pot fi folosite atat pentru legume, fructe, cat si pentru florile din curte sau cele din ghiveci.

Citeste mai multe despre Ingrasaminte naturale pentru plantele din ghiveci.

Reteta de ingrasamant natural fara chimicale

O alta reteta de grasamant natural fara chimicale este aceea formata din gainat de gaina si drojdie. Gainatul trebuie sa vina de la gaini hranite cat mai natural pentru ca aceasta reteta sa fie eficienta.

Fertilizarea cu aceasta reteta se aplica de aproximativ trei ori pe sezon, fiind ideala pentru legumele din gradina ta.


sursa foto: Pinterest