Ingrijirea bonsaiului – 5 Secrete pentru un bonsai spectaculos

0
1157
ingrijirea bonsaiului

Ingrijirea bonsaiului – 5 Secrete pentru un bonsai spectaculos

Descopera cum poti face ca ingrijirea bonsaiului sa fie o activitate relaxanta, dar sa te poti si bucura de o planta eleganta. Bonsaiul este o planta frumoasa, ce se spune ca aduce calmul si pacea in casa ta. Cu toate acestea, lumea prefera bonsaii si datorita faptului ca sunt plante ce arata cu totul si cu totul deosebit.


Daca si tu vrei un astfel de bonsai, descopera cum sa il ingrijesti pentru a te bucura de o planta sanatoasa, care creste frumos.

De ce sa alegi un bonsai

Pe langa beneficiile sale feng shui, bonsaiul este un mini-copac ce arata absolut superb. Il poti alege pentru casa ta sau pentru a il oferi cadou. Se spune ca bonsaiul a avut cea mai mare durata de viata de 800 de ani. Acesta este un alt motiv pentru care il poti oferi cadou cuiva drag sau il poti alege pentru casa ta.

Ingrijirea bonsaiului – O planta eleganta, spectaculoasa

Alege pamantul potrivit

Atunci cand vorbim de ingrijirea bonsaiului, este important sa alegi pamantul potrivit. Intr-un vas putin adanc alege sa pui pamant special pe care l-ai achizitionat din magazinele de specialitate.


De asemenea, ai grija ca vasul sa aiba gauri pentru a evacua excesul de apa atunci cand este cazul.

Alege-i locul potrivit

Bonsaiul are nevoie de un spatiu cu multa lumina pentru a creste frumos. Ai grija ca pe timp de iarna sa nu il pozitionezi deasupra unui calorifer.

Udarea corecta

Cand vorbim de plante, ne gandim la pozitionarea acestora, la temperatura, dar si la udare. In ceea ce priveste udarea corecta a bonsaiului, acesta are nevoie de ceva atentie pentru a creste frumos.


Are nevoie de umiditate atat in pamant, dar si pe frunze.

Tunde ramurile

Un alt secret important pentru a te bucura de un bonsai sanatos si frumos este sa ii tunzi ramurile. Taierea ajuta bonsaiul sa se ingroase si se stimuleaza cresterea acestor ramuri.

Ai grija sa tunzi ramurile care se intersecteaza una cu cealalta sau cu trunchiul.


Fertilizator

Cu totii stim ca plantele au nevoie de ingrasamant pentru a creste frumos. Multi dintre noi aleg astfel de ingrasamant natural, preparat acasa. Despre ingrasamant si compost am scris mai multe articole folositoare aici:

Retete de ingrasamant natural pentru legumele si fructele din gradina

Cum sa faci ingrasamant natural acasa – Simplu, util si bio

Fertilizatorul pentru bonsai se administreaza mai mult toamna. Din fertilizator bonsaiul isi ia ingredientele principale de care are nevoie. Alege pentru planta ta ingrasaminte ce contin: acid fosforic, fier, potasiu, dar si nitrogen. Aceste substante sunt benefice si necesare pentru ca bonsaiul tau sa creasca cat mai frumos.

Truc important: Alege sa folosesti un spray special pentru a preveni aparitia insectelor si musculitelor.

sursa foto: Pinterest