Ingrijirea petuniilor pe timp de iarna – Sfaturi necesare si idei utile

0
439

Ingrijirea petuniilor pe timp de iarna – Sfaturi necesare si idei utile

Iata cum ai grija de aceste frumoase flori pe timp de iarna. Ingrijirea petuniilor este importanta in orice anotimp.


Atat petuniile, cat si alte flori precum muscatele sau hortensiile ne fac curtea mult mai frumoasa.

Petuniile sunt flori extrem de frumoase, printre cele mai populare in tara noastra. Sunt convinsa ca si tu ai admirat cel putin o data una dintre acele bogate tufe de petunii. Acele tufe nu se obtin intr-un singur an, asa ca ofera-i ingrijiri speciale pentru floarea ta sa treaca cu bine peste iarna. In acest fel, in anul urmator va inflori frumos, bogat si iti va face curtea absolut superba.

In articolul de mai jos va oferim cateva sfaturi utile pentru a te bucura si tu de petunii frumoase, deosebite.


Ingrijirea petuniilor inainte de venirea gerului

Inainte de primul inghet, ai grija sa muti petuniile din gradina intr-un ghiveci. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa scurtezi lastarii la 5 cm de la sol si sa verifici daca planta are daunatori. In cazul in care exista daunatori, aplica un tratament inainte de a muta planta.

Tratamentul impotriva daunatorilor trebuie repetat la o perioada de aproximativ 10 zile.

Ingrijirea acestor frumoase flori pe timp de iarna

Dupa ce ai mutat planta, aceasta se tine intr-o incapere in care temperaturile depasesc 2 grade Celsius, chiar si pe timp de noapte. Foloseste un termometru de camera pentru a vedea temperatura din incapere.


Solul trebuie mentinut mereu reavan, insa ai grija sa nu pui prea multa apa. Verifica daca solul este uscat folosind degetul si pune apa doar la nevoie. Metabolismul florii absoarbe foarte putina apa pe timp de iarna, asa ca poti sa pleci in vacanta linistit deoarece subtratul ramane umed chiar si 3 saptamani.

Nu aplica fertilizatori pe timp de iarna si, daca nu este necesar, nu umbla deloc la planta. Incearca sa nu ii muti nici locul deoarece nu ii va face bine. Aplica toate aceste trucuri pentru a te bucura de o floare superba in primavara.

sursa foto: Pinterest