Ingrijirea trandafirilor – Ghid pas cu pas realizat pentru fiecare

0
437
ingrijirea trandafirilor

Ingrijirea trandafirilor – Ghid pas cu pas realizat pentru fiecare

Trandafirul este una dintre cele mai frumoase flori pe care le-am intalnit vreodata. Ca orice alta floare, ea trebuie ingrijita si pastrata corespunzator.


Unde amplasam trandafirii?

Aceste flori au nevoie de lumina soarelui, asa ca trebuie sa avem grija sa ii plantam intr-un loc in care ei sa aiba parte de soare. Aveti grija sa nu existe multa umbra facuta de copaci sau de alte cladiri. Trandafirii trebuie sa fie si protejati de vant, iar solul trebuie sa fie mai afanat pentru ei.

Cea mai buna parte la trandafiri este ca ei pot fi plantati din luna martie tocmai pana in luna noiembrie. Daca veti alege sa plantati butasi de trandafiri, trebuie sa ii lasati in apa 24 de ore inainte de a ii planta.

ingrijirea trandafirilor

Cum tundem trandafirii?

Daca deja aveti trandafiri in curte, va oferim aici cateva idei si sfaturi practice pentru a ii ingriji.


Pentru a tunde trandafirii, avem nevoie sa respectam si sa urmarim cateva reguli. Trandafirii trebuie taiati la inceputul lunii aprilie. Toamna se taie florile ofilite si tulpinile prea lungi, daca acestea exista.

Aveti grija sa nu lasati ramuri in interiorul trandafirilor! Acestia trebuie rariti in interior si astfel, se vor reduce sansele aparitiei bolilor.

Cum ingrijim trandafirii?

Pentru a ingriji aceste frumoase flori, trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte. Tulpinile salbatice care se dezvolta sub punctul de altoire trebuie neaparat eliminate.


De asemenea, daca exista flori ofilite, ele trebuie taiate. Aveti grija sa fertilizati trandafirii de doua ori pe an cu ingrasamant de trandafiri si la sfarsitul lunii noiembrie sa sapati in jurul acestora pentru a ii pregati de iarna.

Ingrasamant natural pentru gradina

Aveti nevoie de ingrasamant natural? Ei bine, noi va ajutam sa aveti o recolta bogata, nu doar pentru trandafiri, cat si pentru orice alte plante din gradina. Mai jos, va oferim cateva idei folositoare pentru a realiza ingrasamant natural pentru pamantul vostru.

Iarba cosita

Un mod folositor pentru a refolosi iarba cosita este de a o utiliza pentru mulcirea brazdelor de flori si legume. Lasati iarba putin sa se usuce, apoi aplicati-o in jurul plantelor.

Simplu si util, nu-i asa?


Zatul de cafea face minuni!

Acest ingrasamant este foarte cunoscut si foarte bun! Zatul de cafea are un continut mare de azot, fosfor, minerale si potasiu. Acest lucru face ca zatul de cafea sa fie un ingrasamant perfect pentru gradina voastra.

Ce trebuie sa faceti? Pur si simplu strangeti zatul de cafea pe care apoi il veti raspandi pe un ziar. Lasati-l sa se usuce. Apoi, puneti pur si simplu zatul de cafea atat in gradina voastra, cat si in ghivece.

Suna bine, nu? Aveti grija sa nu exagerati cu folosirea lui!