Inmultirea prin insamantare a plantelor din ghiveci – Sfaturi utile

0
235

Inmultirea prin insamantare a plantelor din ghiveci – Sfaturi utile

Pas cu pas, te invatam ce este inmultirea prin insamantare pentru a te bucura de flori frumoase sau alte plante bogate si sanatoase.


Aveti nevoie de:

  • rasadnite;
  • o punga de pamant special pentru rasaduri;
  • seminte diverse, culese sau gata cumparate;
  • un creion sau un bat;
  • etichete sau tablite pentru plante;
  • pulverizator;
  • invelis de plastic.

5 Pasi simpli si idei practice de plantare in ghivece 

Primul pas

Primul pas este sa umpleti rasadnitele cu pamantul special pentru rasaduri. Pentru cele mai bune rezultate, utilizeaza vase curate, sterilizate si instrumente care au fost spalate intr-o solutie diluata de clor. Uniformizeaza lin suprafata, folosind muchia unei bucati de lemn, dar nu batatori pamantul.

Foloseste un creion sau un bat pentru a trasa santuri putin adanci. Preseaza semintele de-a lungul canalelor sau, daca acestea sunt suficient de mari, pune-le una cate una, urmarind indicatiile de spatiere de pe pachet.

Al doilea pas

Al doilea pas consta in netezirea pamantului astfel ca semintele sa fie acoperite. Foloseste nivelul cel mai fin de pulverizare si stropeste cu grija tavitele sau mentine-le cu baza in apa pana cand compostul se umezeste in intregime.


Al treilea pas

Al treilea pas consta in asezarea rasadnitelor intr-un loc uscat si cald, la lumina naturala indirecta. Cu toate acestea, te sfatuim sa tii cont de cerintele fiecarei plante in parte in ceea ce priveste lumina.

Pentru a retine umezeala, acopera vasele cu folie transparenta, ziare sau chiar cu un clopot de sticla. Pune eticheta cu numele plantei, dar si data insamantarii pentru a avea toate detaliile despre ea. Indeparteaza invelitoarea pe care ai pus-o cand semintele vor incepe sa germineze.

Tine cont si de caldura

Caldura este si ea un factor important pentru germinare. Poti oferi un surplus de caldura folosind mai multe metode, in functie de locatie, dar si de tipul semintelor.


De exemplu, poti alege rasadnite speciale ce au incalzire biologica sau termica.

Cum aranjam creativ florile si plantele verzi intr-un apartament

sursa foto: Pinterest