Intrebuintari aproape miraculoase ale cafelei in gradina casei tale

0
684
zat de cafea

Intrebuintari aproape miraculoase ale cafelei in gradina casei tale

Dupa ce te trezesti, abia astepti sa iti prepari cafeaua si sa o bei linistit. Fie ca preferi sa o bei cu zahar sau fara, gandeste-te de doua ori inainte sa arunci zatul. Cafeaua, mai exact zatul de cafea, este excelent la casa omului.


Intrebuintari ale zatului de cafea in gradina casei tale

Fertilizant

Cea mai populara metoda de a folosi zaharul in gradina casei tale este ca fertilizant. Zatul este o sursa ideala de azot pentru plantele tale si este usor de folosit, punandu-se direct in pamant.

Trebuie sa aveti in vedere faptul ca, desi este foarte bun pentru plantele voastre, trebuie sa aveti putina rabdare. Efectele nu se vor vedea imediat, ci dupa cateva zile sau chiar 1-2 saptamani. In aceasta perioada, zatul se descompune in mod natural.

Ce beneficii mai are zatul de cafea?

Ei bine, el are continut organic, ajuta la drenaj si sporeste capacitatea de retinere a apei.


zat de cafea

Zatul de cafea pentru mulcire

Mulcirea este un proces benefic plantelor si presupune acoperirea solului cu materiale de origine vegetala.

Puteti pune si zat de cafea, insa aveti nevoie de o cantitate ceva mai mare.

Alunga daunatorii

Zatul de cafea este excelent pentru a alunga daunatorii din gradina ta. Melcii de cochilie si limacsii evita pamantul care are presarat pe el zat de cafea. Daca mereu ai cautat si tu o solutie pentru a scapa de melci, atunci poti incerca cu incredere aceasta reteta simpla si foarte ieftina, mai ales daca esti bautor de cafea.


Zatul de cafea tine la distanta pisicile

Exista pisici care iubesc sa se joace in plantele tale sau care prefera sa isi faca nevoile in gradina casei tale. Pentru a evita ca plantele, florile sa se strice, presara zat de cafea pe pamant. Pisicile vor fi alungate de mirosul de cafea.

sursa foto: Pixabay