Irisul, o planta ideala pentru casa si gradina – Secrete pentru plantare

0
6599
irisul

Irisul, o planta ideala pentru casa si gradina – Secrete pentru plantare

Irisul este o planta ideala pentru casa si gradina ta, iar galeria foto din acest articol te va convinge de acest lucru. Iata cum o poti planta pentru a te bucura de o gradina plina de flori frumoase.


Daca vrei si tu sa te bucuri de o curte plina cu flori frumoase, alege irisul ca fiind una dintre aceste flori. Iti va infrumuseta gospodaria!

Irisul, o floare superba pentru curtea ta

Irisul sau stanjenelul este o planta ce are peste 200 de specii. Aceasta planta este perena si poate creste chiar si pana la 1 metru inaltime. Florile irisului au trei petale cazute si trei petale clasice.

Substratul pentru iris trebuie sa fie usor calcaros, bine drenat.


Udarea acestei flori se face diferit, in functie de specie. De aceea, trebuie sa consulti un magazin de specialitate inainte de a ingriji irisul pe care il ai. In functie de specie, aceasta are nevoi diferite atat pentru udare, cat si alte nevoi.

Atunci cand vorbim de fertilizare, irisul are nevoie de ingrasamant pentru a creste frumos si sanatos. Un ingrasamant bogat in potasiu si fosfor este ideal pentru momentele in care discutam de un iris frumos, bogat si sanatos.

Inmultirea irisului

Daca vrei sa inmultesti aceasta planta, momentul ideal este sfarsitul primaverii. Atunci, planta se poate inmulti. Acest lucru se face prin despartirea tufei.


Inspira-te si din galeria foto de mai jos pentru a avea o floare frumoasa, care sa iti infrumuseteze gospodaria.

Aceasta floare vine in diferite culori, este originara din Europa si Asia si arata bine in orice fel de curte. Este popular la noi in tara atat datorita frumusetii sale, cat si datorita faptului ca este inalta si aduce un aspect placut in orice fel de gospodarie.

irisul

sursa foto: MyDesiredHome