Legume pe paturi ridicate – Recolta mai bogata, mai sanatoasa, mai roditoare

0
2863

Legume pe paturi ridicate – Recolta mai bogata, mai sanatoasa, mai roditoare

Alege culturile de legume pe paturi ridicate pentru o recolta mai bogata, o recolta care lucreaza suprafete mici de teren, dar mult mai roditoare. La acest lucru se refera gradinaritul pe paturi ridicate. Recoltele sunt pozitionate pe suprafete mai inalte, suprafete realizate, in general, din lemn.


„Paturile” de legume, asa cum le spune si numele, au forma si dimensiunea unui pat de o persoana. Atunci cand locuiesti intr-o curte mica, aceste paturi sunt solutia ideala pentru tine.

De ce sa alegi recoltele de legume pe paturi ridicate

Aceasta modalitate de a te bucura de o recolta de legume bogata nu este noua. Oamenii folosesc de mult timp metoda aceasta deoarece este o modalitate excelenta de a te bucura de legume roditoare pe o suprafata micuta de teren.

Fata de un loc obisnuit pe sol, productia pe un pat ridicat poate sa creasca cu pana la de 4 ori mai mult. Este impresionant.


Cum plantam legumele pe aceste paturi ridicate

Pentru a ne bucura de o cultura bogata, alegem sa plantam legumele suficient de departe unele de celelalte astfel incat sa se evite aglomerarea. Cu toate acestea, nu lasa prea de mult spatiu liber intre ele pentru a nu favoriza aparitia buruienilor. (Descopera aici mai multe despre inlaturarea definitiva si naturala a buruienilor din curte sau gradina)

De ce este recolta pe paturi ridicate mai sanatoasa?

Ca si sistem de cultura, paturile ridicate iti ofera libertatea de a opta pentru un sol sanatos, un sol ales de tine. Compostul este utilizat mai eficient aici, iar pamantul este mult mai bogat in substante nutritive.

De asemenea, aceste culturi pot fi mult mai usor protejate de daunatori, lucru care face cultura mai sanatoasa.


Descopera, in galeria foto de mai jos, cum sa te bucuri de o cultura pe paturi ridicate aranjata frumos, creativ.

sursa foto: Pinterest