Lucrări de întreținere și îngrijire esențiale pentru livada ta

Lucrări de întreținere și îngrijire esențiale pentru livada ta

O gospodărie îngrijită are nevoie de lucrări de întreținere, indiferent de perioada din an.


Livada este unul din spațiile ce au nevoie de curățare, tăieri, dar și alte lucrări esențiale ce te vor ajuta să te bucuri de recolte bogate.

Am pregătit pentru tine detalii despre câteva dintre lucrările esențiale pe care trebuie să le aplici și tu în livada ta.

Cum recunoști bolile și dăunătorii?

Având ușor acces la internet, poți alege să cauți bolile viței de vie imagini pentru a te familiariza cu bolile și dăunătorii pe care fructele tale le pot avea. În acest fel, vei putea să le recunoști ușor, din timp, pentru a le combate.


Vei știi apoi să optezi pentru soluțiile potrivite ce vor curăța pomii, lăsându-te cu o livadă roditoare.

De exemplu, astfel de fungicide sistemice pentru pomi te ajută să combați dăunătorii atunci când vine vorba de livada ta.

Lucrări de întreținere și îngrijire ale livezii

Tăierile

Tăierile sunt ideale pentru a forma coroana și pentru a îi da forma pe care tu o dorești.


Specialiștii spun că formarea unei coroane se face în aproximativ 4 ani de la plantare. Mai mult decât atât, tăierile măresc rodul toamnei și tăierile din iarnă sunt făcute pentru întări structura pomului.

Dacă vrei să corectezi pomii pitici, te sfătuim să optezi pentru tăierile de la sfârșitul primăverii.

Îndepărtarea dăunătorilor

Prima lună din primăvară aduce cu ea treburi și lucrări importante în livadă.


Una dintre cele mai importante lucrări este îndepărtarea dăunătorilor. Acest lucru se face prin răzuirea trunchiurilor pomilor cu o perie aspra. Acest lucru te va ajuta să cureți pomii și să distrugi ouăle de insecte și paraziții ce se află în crăpăturile din scoarță.

Curățenia generală

Deși este subestimată, curățenia generală este una dintre cele mai importante lucrări pe care le poți face în gospodăria ta. Atât în livada cu pomi fructiferi, dar și în spațiul unde crești legume și fructe trebuie să faci curățenie.

Adună toate frunzele uscate și ramurile căzute pentru a îndepărta resturile vegetale ce pot avea dăunători sau anumite boli.

Optează pentru tratamentele de prevenire

Stropirea pomilor fructiferi reprezintă un pas important ce te ajută să anticipezi necesitățile fiecărui pom. Cu alte cuvinte, ai grijă să îngrijești pomii fructiferi și să le oferi atenția sporită de care aceștia au nevoie.

Un pomicultor alege aplicarea a aproximativ 5 tratamente pe sezon pentru că vremea schimbătoare poate să favorizeze apariția bolilor și dăunătorilor.

 

Toate aceste lucruri te ajută să ai o livadă de pomi fructiferi care să-ți ofere roadele pe care tu le dorești. De la an la an, vei învăța de ce anume au nevoie pomii tăi pentru a îți oferi o cultură roditoare și bogată.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI