Lucrari de primavara in gradina – Sfaturi pentru ingrijirea spatiului

Lucrari de primavara in gradina – Sfaturi pentru ingrijirea spatiului

Primavara ne bucura cu raze calduroase de soare, insa acesta este si momentul in care treaba noastra in curte si in gradina incepe.


Ce lucrari trebuie facute in curte si in gradina primavara

1. Curatenia generala

Curatenia generala trebuie facuta nu doar in case, ci si in curti si gradini. Primul pas este sa adunam resturile vegetale si gunoaiele.

2. Reparatii generale

Acolo unde este cazul, trebuie sa efectuam lucrari de reparatie pentru ca vara sa avem gradina pregatita. De aceea, daca stii ca trebuie sa repari gardul, sa il revopsesti sau sa repari orice altceva in curte sau in gradina, acum este momentul.

Verifica starea tuturor uneltelor din gradina si asigura-te ca acestea sunt curatate, ascutite si reparate pentru a incepe lucrarile in gradina.


De asemenea, ocupa-te si de verificarea sistemelor de irigatii, a sistemului de drenare si colectare a apei, dar si de verificarea robinetelor din curte.

3. Ocupa-te de pamantul florilor

Daca ai in gradina flori care au nevoie de compost, cum este hortensia, ocupa-te de imbogatirea solului slab pentru a avea flori frumoase pe tot parcursul anotimpurilor calde.

4. Reorganizarea din curte

Daca simti nevoia de o reorganizare in curte sau in spatiul unde tii uneltele, acum este momentul.


Poti planta arbori, poti pava aleile cu piatra naturala si reorganiza curtea cum iti place asa incat aceasta sa se transforme in spatiul in care tu te relaxezi cel mai bine!

Construirea unui astfel de gratar de gradina se poate face chiar acum pentru ca toate weekend-urile tale impreuna cu familia sa fie relaxante si petrecute chiar in propria curte.

Cum se lucreaza pamantul

5. Afanarea si nivelarea solului

Dupa ce ai curatat gradina de crengi si alte uscaturi, ai grija ca dupa ce se topeste zapada sa fertilizezi pamantul din gradina cu muschi de turba sau compost. Compostul se face din amestecurile vegetale pe care le-ai adunat din curte. Acesta ii va oferi pamantului doza ideala de nutrienti de care are nevoie.


6. Adauga fertilizant

In livada ta adauga fertilizant la radacina pomilor dupa ce ai sapat pamantul din jur.

7. Planteaza legumele

Plantarea legumelor se face dupa pregatirea semintelor si saparea cuiburilor pe randuri.

Apoi, in luna martie sau aprilie ocupa-te de sadirea leusteanului, patrunjelului, mararului, cepei, usturoiului, salatei verde, dar si a cartofilor timpurii.

Din luna aprilie te poti ocupa de sadirea rosiilor, ardeiului, dar si a dovleceilor si a castravetilor.

8. Ingrijirea vitei de vie

Daca ai plantat vita de vie in anii anteriori, ocupa-te de dezgropare, musuroire si taierea altoiului.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI