Lucrari in gradina in luna ianuarie – Ce trebuie sa facem in aceasta perioada

Lucrari in gradina in luna ianuarie – Ce trebuie sa facem in aceasta perioada

Chiar daca aceste lucrari in gradina sunt minime in luna ianuarie (luna lui Gerar), ele sunt importante si trebuie executate cu grija pentru a profita de o gradina frumoasa.


Daca in luna ianuarie nu este ger, se spune ca va fi in martie si in aprilie. Atunci cand este ger, cerealele si vegetatia incepe sa creasca. Aceasta perioada este numita perioada de criptovegetatie si este importanta pentru gradina si livada noastra. Acum, plantele absorb azotul, azot care ajuta la formarea de organe noi. Azotul se absoarbe chiar si la temperaturi de zero grade Celsius.

Gradina de legume

Luna ianuarie reprezinta o luna cu destul de multe lucruri de facut pentru legumicultori. Ei trebuie sa achizitioneze seminte, insecto-fungicidele, dar si ingrasamintele de care au nevoie.

De asemenea, acum se verifica culturile de toamna si se transporta balegarul pentru rasaduri.


De asemenea, daca nu ati avut timp pana acum, este momentul sa executati lucrari de reparatii pentru solarii, tunele, sere, dar si pentru gradina. Acum este momentul sa va reparati si uneltele si sa faci inventarul cu toate lucrurile necesare pentru gradinarit: greble, lopeti, sape, stropitori, foarfece, aparate de stropit, etc.

Protejarea radacinilor

Plantele care trebuie protejate de inghet, precum fucshia, plantele suculente, dar si alte plante au nevoie acum sa fie acoperite. Ramurile exterioare trebuie protejate de ger prin taiere. Daca acestea vor ingheta, ele pot sa ucida toata planta.

Acopera plantele cu folii protectoare, cu panza de sac sau chiar si folosind cutii de carton. Nu uita sa le lasi libere atunci cand temperatura creste.


Lucrari in gradina in luna ianuarie

Protejarea copacilor atunci cand ninge

Este superb peisajul din gradina atunci cand ninge. Ramurile sunt acoperite de zapada, iar pomii sunt incarcati cu aceasta superba plapuma alba. Cu toate acestea, ai grija sa scuturi surplusul de zapada din copaci deoarece greutatea zapezii poate oricand sa rupa ramurile.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI