Lucrari necesare in gradina de legume in luna lui Cuptor, iulie

0
338

Lucrari necesare in gradina de legume in luna lui Cuptor, iulie

Astfel de lucrari necesare in gradina se fac si in luna lui Cuptor, iulie. Descopera cum sa te bucuri de roade sanatoase si proaspete.


Gradina de legume are nevoie si in luna lui Cuptor de ingrijiri speciale pentru a ne bucura de legume fresh.

Cu totii stim ca luna lui iulie se numeste, in popor, luna lui Cuptor. Din cauza caldurii de care avem parte in aceasta luna, iulie si-a capatat aceasta denumire. Cu toate acestea, chiar daca afara este destul de cald, noi tot avem multa treaba in curte, in gradina cu legume, dar si in gradina cu fructe.

Pe langa activitatile de ingrijire, luna lui iulie poate fi ideala pentru a mai planta cateva legume. Hai sa descoperim ce lucrari de ingrijire facem in aceasta luna calduroasa, dar frumoasa de vara.


Top 3 trucuri pentru legume sanatoase, bogate si foarte gustoase

Ingrijirea legumelor in luna lui Cuptor

Luna lui Cuptor este luna in care tinem cont de temperaturile ridicate atunci cand vine vorba de ingrijirea legumelor si fructelor. De exemplu, udarea acestor legume este foarte importanta, dar este si mai important momentul in care alegem sa facem acest lucru. Opteaza pentru udarea legumelor, fructelor, dar si a florilor dimineata foarte devreme si seara foarte tarziu. Pe timpul zilei este periculos sa uzi orice fel de planta deoarece le poti arde.

Aplicarea tratamentelor impotriva daunatorilor este si ea foarte importanta in aceasta luna. Verifica zilnic legumele si, atunci cand poti, indeparteaza manual daunatorii sau alege tratamente naturale, bio.

Daca daunatorii nu pot fi indepartati natural si sunt intr-un stadiu destul de avansat, alege tratamentele chimice care sa te ajute sa salvezi legumele.


Cele mai bune 7 beneficii ale castravetilor, legumele-vedeta ale verii

Plantarea altor legume

In luna iulie putem sa planta si alte legume, daca vrem sa ne bucuram de o recolta pe care o avem chiar din gradina noastra. Acum este momentul sa plantam gulie, o leguma gustoasa ce poate fi pusa in salate si nu numai.

De asemenea, poti planta in luna iulie si sfecla rosie, dar si varza. Varza plantata acum este varza de care te vei bucura in toamna. Atunci o poti pune la murat sau poti sa prepari varza calita cu legume pe care le-ai cules din propria productie.

Recoltarea legumelor

Luna iulie este o luna ideala pentru a recolta legume precum ardei, rosii, castraveti, dar si vinete. Acestea sunt legume timpurii de care ne putem bucura in luna iulie. Tot acum incepe si recoltarea morcovilor, telinei, dar si recoltarea fasolei, mazarei, cepei si usturoiului.


Culturile trebuie verificate zilnic si, legumele ajunge la maturitate trebuie culese. In acest fel, vei sustine productia si vei ajuta legumele sa creasca din nou.

Aranjarea legumelor in gradina

In ceea ce priveste aranjarea legumelor, existac cateva reguli de care trebuie sa tinem cont. Descopera aici: legume ce pot fi plantate una langa alta, dar si legume ce nu se planteaza una langa cealalta.

sursa foto: Pinterest