Lucrări pe care le desfășurăm în grădina noastră în luna ianuarie
Începutul de an este o perioadă perfectă pentru a pregăti grădina noastră de noul sezon și pentru a pune bazele unor recolte bogate și frumoase.
Este adevărat că recolta noastră depinde foarte mult de vremea de afară. Cu toate acestea, munca constantă și trucurile aplicate sunt factor foarte important pe care trebuie să îi luăm în seamă pentru a ne bucura de o recoltă bogată.
Reolosirea bradului de Crăciun
Dacă ai optat pentru un brad natural de Crăciun anul acesta, să știi că nu trebuie neapărat să-l arunci. Bradul de Crăciun poate fi tocat mărunt și adăugat în compoziția pentru compost. Este un truc excelent pentru grădina ta, dar și o metodă ingenioasă de a recicla bradul de Crăciun.
Planificarea
Dacă vrei să faci câteva schimbări în grădină sau în curtea ta anul acesta, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să planifici.
Ai nevoie de o coală de hârtie pentru a desena conturul grădinii, casa, dar și zonele cu copaci. În acest fel, vei putea determina ce spații rămase libere ai. De asemenea, dacă sunt poziționate în locuri cu soare sau nu, dar și dacă le poți folosi pentru plantare.
Mulci pentru plantele perene
Adaugă un strat de mult și pentru plantele tale perene, astfel încât acestea să fie protejate de frigul ce mai urmează în aceste luni. Mulciul le va proteja și te va ajuta să te bucuri de plante frumoase și bogate.
Dacă vrei sa afli mai multe despre cum mulcirea ajută plantele să fie protejate de gerul crunt, am pregătit pentru tine un articol complet aici.
Mulcirea, un procedeu care salveaza plantele de gerul crunt
Acum este momentul să ajuți pomii fructiferi
Pomii fructiferi precum merii, dar și perii au nevoie să fie curățați și tăiați în această perioadă. Acest lucru îi va ajuta să înflorească sănătos în luna martie. Mai mult decât atât, acum este momentul să îi tai astfel încât să obții exact forma pe care o dorești.
Ai grijă și de păsările sălbatice
Dacă ești genul de persoană care iubește animalele, păsările și natura, atunci poți avea grijă de păsările sălbatice.
Acum este acea perioadă din an când ziua este scurtă, friguroasă, așa că păsările se vor baza pe orice sursă de mâncare pe care o au. Dacă ai și tu în curtea ta hrănitoare pentru păsări, ai grijă să le ții mereu pline cu semințe sau cu mei ori nuci.
Hranitoare pentru pasari sau cum sa atragi necuvantatoarele in curte
Îndepărtează resturile vegetale
Este important să păstrăm grădina curată nu doar din punct de vedere al esteticului, dar și pentru ca aceasta să se mențină sănătoasă.
Curăță grădina în mod constant și îndepărtează resturile vegetale astfel încât ca să te bucuri și de puțină mișcare în anotimpul rece, dar și să te asiguri că îndepărtezi toate urmele de dăunători sau posibile boli de pe solul tău.
sursa foto: Pinterest