Lucruri importante pe care trebuie să le știi despre plantarea în ghivece

Lucruri importante pe care trebuie să le știi despre plantarea în ghivece

Atunci când vine vorba de plantarea în ghivece, grădinarii începători și cei experimentați sunt fericiți deoarece pot să se bucure de culturi, indiferent dacă solul este sau nu într-o stare bună.


Mai mult decât atât, plantarea în ghivece este perfectă pentru persoanele care nu locuiesc la curte. Plantele poziționate în ghivece te pot bucura cu roadele lor pe tot parcursul anului, chiar dacă nu ai o curte mare sau o grădină generoasă.

Alegerea compostului și importanța acestui lucru

Vei fi tentat să folosești pământ de grădină pentru ghivecele tale. Chiar dacă îl poți folosi la început, el își păstrează rareori structura în vas, iar deseori rădăcinile plantelor putrezesc.

Cel mai bine este să cumperi compost proaspăt, nou, în fiecare an. Nu risca refolosind compostul deoarece este foarte posibil ca astfel plantele să se îmbolnăvească sau să fie atacate de gărgărița viței de vie în al doilea an.


În vasele folosite pe termen scurt, ca acelea cu plante de răsad de vară, un compost standard, multifuncțional, fără cernoziom, este corespunzător. Adaugă întotdeauna cantități mari rămase de la cernatul compostului pentru semănatul semințelor.

De asemenea, în vasele folosite pe termen lung, cel mai bine este să alegi un compost pe bază de cernoziom.

Fertilizare în avans

Pentru a economisi timp mai târziu, poți adăuga la plantare granule de fertilizator cu eliberare controlată în compost. Ele furnizează hrană, de obicei, timp de șase luni . pentru stratul de vară, este bine să aplici cu regularitate putea să lichidă, care face florile mai frumoase.


Dacă adaugi înainte de plantare fertilizator, îți va fi mult mai ușor.

Top 4 sfaturi pentru ca plantarea în ghivece să fie făcută corect

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI