Lucruri neobisnuite pe care sa le folosesti in gradina – 5 Sfaturi pretioase

0
530
zat de cafea

Lucruri neobisnuite pe care sa le folosesti in gradina – 5 Sfaturi pretioase

Gradina plina de fructe, legume si flori este unul din locurile in care ne relaxam, ne umplem de energie, iar apoi profitam si de recoltele bogate.


Sunt convinsa ca si tu iti doresti o gradina bogata, cu legume frumoase, sanatoase si cu fructe gustoase. De aceea, lista de astazi contine cateva lucruri neobisnuite pe care tu sa le faci in gradina pentru a avea o recolta cat mai frumoasa.

1. Zatul de cafea

Zatul de cafea este un ingredient pretios, benefic pentru gradina noastra. Acest ingredient are cateva utilizari nestiute, foarte bune pentru fructe si legume.

De exemplu, aplicat la baza plantelor, zatul de cafea actioneaza ca un fertilizator extrem de bun, avand un continut ridicat de azot.


De asemenea, zatul de cafea ajuta solul sa creasca nivelul de oxigenare si sa devina mai permeabil pentru apa.

Zatul de cafea este benefic si pentru mulcirea plantelor, acesta fiind adaugat in jurul plantelor.

Mai mult decat atat, acest ingredient poate sa alunge si daunatorii nedoriti datorita mirosului specific.


Coffee skin scrub for spa.

2. Otetul

Otetul ajuta la alungarea furnicilor, elimina buruienile si prelungeste viata florilor. Daca ai taiat flori si le pui in vaza, adauga aici 2 linguri de otet si o lingurita de zahar. Florile tale vor rezista mai mult timp in vaza. Poti gasi aici si alte trucuri valoroase pentru a mentine mai mult timp florile proaspete in vaza.

3. Scortisoara – Lucruri neobisnuite pe care le faci in gradina cu acest ingredient

Scortisoara, si discutam acum despre cea sub forma de pulbere, poate elimina ciupercile si insectele, oferind rasadurilor tale protectia de care au nevoie.

Daca vrei sa cresti fructe sau legume in gradina, tine minte ca scortisoara poate fi adaugata la baza plantelor, indiferent daca folosesti si un alt ingrasamant sau nu. Acest lucru va ajuta plantele sa stea departe de bolile fungice.


4. Lapte

Laptele este si el un remediu foarte bun in gradina ta. Daca vrei sa ai rezultate, cel mai bine este sa folosesti laptele exact in forma sa naturala, dupa ce este muls de la vaca. Daca nu ai acces la acest lapte, poti folosi si lapte din comert.

Laptele se foloseste amestecat cu apa, astfel: o parte lapte si intre 5 si 10 parti apa. Nu se foloseste acest ingredient in gradina fara sa fie amestecat cu apa!

Uda rosiile, castravetii, vita de vie si trandafirii cu acest amestec si vei vedea ca fainarea sau alte boli fungice vor fi prevenite.

lapte de vaca

5. Coji de oua

Cojile de oua sunt extrem de benefice in gradina ta. Aceste ingrasaminte naturale contin mult calciu si pot fi puse la baza plantelor sau in gradina sau chiar in ghivecele din casa.

Sunt o sursa pretioasa de calciu pentru tomate, ardei si vinete.

De asemenea, cojile de oua maruntite sunt ascutite si sunt o masura eficienta impotriva melcilor.