Luna iunie cu hortensii bogate, mari, impunatoare si elegante

0
232

Luna iunie cu hortensii bogate, mari, impunatoare si elegante

In lunile de vara meritam sa ne bucuram de flori superbe, de hortensii bogate care ne incanta privirile si ne aduc zambete pe buze. Sunt unele dintre cele mai frumoase flori, cu nuante superbe si cu un aspect impunator, aspect care cucereste pe oricine.


Hortensiile pot varia de la un alb pur, absolut superb, pana la roz, mov albastrui, dar si alte nuante indragite. Se vad frumos in orice gospodarie si pot fi decorate cu ajutorul unor gardulete din lemn pentru a delimita frumos spatiul.

Hortensia – Ingrijire, cultivare si sfaturi utile despre aceasta floare

Luna iunie este luna hortensiilor

In luna iunie hortensiile infloresc si ne bucuram de frumusetea lor. Persoanele care le-au plantat inca din toamna, cam din luna octombrie, pana in decembrie, se vor bucura acum de flori superbe.

Persoanele care nu au apucat sa planteze hortensiile in toamna, le-au plantat primavara. Inca din luna aprilie, pana la finalul acestei luni poti alege sa plantezi hortensia. Bineinteles, poti sa o plantezi si in primele cateva zile din luna mai.


Locul de plantare pentru aceste frumoase flori trebuie sa fie in semiumbra sau in umbra. Hortensiilor nu le place prea tare soarele puternic de dupa amiaza, asa ca au nevoie de astfel de spatii ceva mai ferite.

5 Motive pentru care nu iti infloreste bogat si frumos hortensia

In ceea ce priveste pozitia, am stabilit deja ca hortensiei nu ii prieste soarele puternic de dupa amiaza. Cu toate acestea, te sfatuim sa ii pregatesti un sol bogat, hranitor, un sol care sa aiba substante hranitoare. Vei putea sa te bucuri de o planta frumoasa, ce infloreste frumos si bogat.

Pentru un plus de prospetime si flori frumoase, foloseste un compost natural pe care sa il aplici in sol.


sursa foto: Pinterest