Martie in livada – Ce trebuie sa facem pentru un sezon bogat in recolte

0
346

Martie in livada – Ce trebuie sa facem pentru un sezon bogat in recolte

Cum incepem luna martie in livada pentru a ne bucura de un sezon cu o recolta bogata, o recolta de care sa ne mandrim. De la curatarea pana la lucrarile de ingrijire, munca incepe devreme in gradina si in livada daca vrem sa ne bucuram de o recolta bogata.


Martie in gradina – Lucrari ce trebuie demarate din prima luna a primaverii

Curatenia generala

Atunci cand vorbim despre livada, vorbim despre o curatenie generala. Aceasta trebuie mentinuta nu numai pentru estetic, dar si pentru ca resturile vegetale sa nu aiba daunatori ce se pot imprastia in gradina.

Pasii necesari pentru intretinerea gradinii, o munca de rutina necesara

Taierile de primavara

Din luna martie ne pregatim de taierile de primavara. Acestea se efectueaza atat la pomi, cat si la arbusti, trandafiri, dar si la vita de vie.

Ai grija sa ai unelte bune si ascutite, iar in cazul in care ai nevoie de unele noi, acum este momentul sa le cumperi. In acest fel, vei fi pregatit de noul sezon.


Varfurile se ajusteaza cu 20-50 de cm, in functie de necesitati. Acestea se taie in functie de cat de mult sunt afectate de daunatori, dar si in functie de cat de uscate sunt ramurile.

Fertilizarea

Este momentul pentru aplicarea tratamentelor si ingrasamintelor. Aceste tratamente sunt esentiale pentru a ne bucura de o primavara bogata in livada noastra.

Pomii fructiferi se vor dezvolta sanatos, iar noi ne vom bucura de fructe frumoase, mari, fructe provenite din propria livada.


Fertilizarea se aplica in functie de nevoile fiecarui pom in parte, dar si in functie de necesitatile pe care le are solul in ceea ce priveste substantele nutritive. Poti folosi ingrasaminte atat organice, dar si sintetice in aceasta perioada, in functie de preferinte.

sursa foto: Pinterest