Metode alternative de a incalzi locuinta atunci cand ramai fara caldura

0
1821
fara caldura

Metode alternative de a incalzi locuinta atunci cand ramai fara caldura

Este extrem de neplacut sa ramai fara caldura pe timp de iarna. Indiferent ca ai centrala sau ca esti racordat la reteaua de distributie a caldurii din bloc, este tare neplacut sa ramai fara curent electric sau sa ai caloriferele reci pe timp de iarna.


De aceea, ti-am pregatit o lista cu metode alternative, perfecte pentru a iti incalzi locuinta. Este important sa ai o solutie de rezerva, mai ales daca ai un bebelus (bebelusii au nevoie si de un astfel de umidificator de camera) sau daca in casa locuiesc si persoane ce au un sistem imunitar slabit.

Construieste o minisoba

Daca locuiesti la curte, sunt convinsa ca ai si tu prin gospodarie materialele necesare pentru a construi o astfel de minisoba.

Atentie! Minisoba trebuie construita intr-un loc ferit de materiale inflamabile si de copiii curiosi.


Aceasta sursa de caldura nu este periculoasa si poate fi construita destul de usor. Ai nevoie de un ghiveci de teracota mare, de cateva lumanari micute in suport si de caramizi sau de pietre mari.

Pozitioneaza ghiveciul cu gura in jos, iar dedesubt vei aprinde lumanarile. In scurt timp, ghiveciul se va incinge, asa ca ai grija sa nu il atingi. Acesta va emana caldura si este o solutie ideala pentru camerele micute.

minisoba din ghiveci de teracota

Alege draperii groase!

Draperiile sunt cele mai eficiente atunci cand vine vorba de a mentine in camera caldura iarna si racoarea vara. Draperiile groase te vor ajuta ca iarna sa mentii incaperea calduroasa. Nu uita ca pe timp de zi sa le tii stranse pentru a permite razelor de soare sa intre in incapere si sa iti incalzeasca locuinta.


Pozitioneaza covoare groase pe pardoseala

Daca vara obisnuiesti sa dai covoarele la o parte pentru ca acestea degaja caldura, iarna este bine sa le tii pe pardoseala. Covoarele groase te ajuta sa iti incalzesti casa si picioarele pe timp de iarna.

Inchide usile!

Daca ai ramas fara caldura pe timp de iarna, ai grija sa tii usile inchise pentru ca temperatura sa fie mentinuta cat mai crescuta in camera in care dormi.

Alege sa ai o aeroterma in casa!

O aeroterma este excelenta pentru zilele in care ramai fara caldura si caloriferele sunt reci. O astfel de aeroterma este usor de transportat si furnizeaza caldura fara miros, fara zgomor si nu imprastie praful. Este ideala pentru zilele in care ai nevoie de caldura!