Mierea si beneficiile ei – Alimentul care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria ta

0
415

Mierea si beneficiile ei – Alimentul care nu trebuie sa lipseasca din gospodaria ta

Mierea si beneficiile ei: Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase si apreciate ingrediente din orice casa. Din punctul meu de vedere, mierea nu ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie datorita faptului ca aduce o multime de beneficii organismului.


Mierea poate fi folosita pentru a indulci cafeaua, ceaiul, pentru a prepara cocktail-uri, dar si pentru a gati sosuri, deserturi sau alte mancaruri.

Tipuri de miere

Mierea se imparte in:

  • miere de flori
  • miere de mana

Mierea de flori sau mierea florala este facuta de albine prin prelucrarea nectarului si a polenului din flori.


Mierea de mana este mai inchisa la culoare si este facuta din alte substante ce provin din plante.

Dupa florile din care a fost adunat nectarul, mierea se imparte in: miere de salcam, miere de tei, de rapita, poliflora sau miere de manuka.

Pentru ca mierea sa isi faca efectul in organism, aceasta trebuie sa fie pura. De aceea, ai grija sa cumperi mereu miere pura si nu miere ce are alte substante in ea.


Cum verifici daca mierea este pura? – Mierea si beneficiile ei

In primul rand, cea mai simpla varianta este sa citesti ingredientele de pe eticheta. Producatorii sunt obligati sa puna toate ingredientele pe eticheta, astfel ca vei sti daca aceasta miere are alte ingrediente ce au fost adaugate in procesul de preparare.

De asemenea, poti sa intorci borcanul de miere invers si, daca bula de aer ce se formeaza se misca lent si nu se sparge in alte bule mici, atunci mierea este pura.

Beneficiile acestui ingredient – Mierea si beneficiile ei

Mierea are un continut ridicat de antioxidanti, astfel ca ea ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer.


De asemenea, mierea amelioreaza durerile de gat si tusea. S-a dovedit ca mierea de albine este la fel de eficienta ca medicamentele atunci cand vine vorba de tuse si de durerile de gat.

Mierea ajuta la cresterea andurantei sportivilor, iti da energie, intareste sistemul imunitar, ajuta la reglarea glucozei in sange si este ideala pentru sistemul digestiv.

Mierea este un ingredient care ajuta si in tratarea unor afectiuni ale pielii, cum ar fi dermatita atopica sau psoriazisul. De asemenea, mierea este ideala si pentru persoanele care au probleme cu acneea deoarece ea calmeaza cosurile. Poate fi folosita si ca masca pentru persoanele care isi doresc un plus de vitamine si stralucire pentru tenul lor. Curata tenul, hidrateaza foarte bine si protejeaza pielea.

sursa foto: Pixabay