Mini-paturi de legume ridicate pentru cei ce nu au mult spatiu in curte

0
196
mini-paturi de legume

Mini-paturi de legume ridicate pentru cei ce nu au mult spatiu in curte

Daca nu ai suficient de mult spatiu in curtea ta, aceste mini-paturi de legume sunt ideale pentru a te bucura de o cultura sanatoasa. In acest fel, vei reusi nu doar sa plantezi legume sanatoase, dar si sa le pozitionezi in functie de cum ai spatiul disponibil.


Paturile de legume ridicate au o multime de avantaje, sunt usor de construit si te ajuta sa ai o cultura de legume bogata.

Beneficiile paturilor de legume

Poti alege sa plantezi orice fel de legume doresti, indiferent de pretentiile pe care acestea le au. Acest lucru este datorita faptului ca poti opta pentru solul dorit de tine, dat fiind faptul ca paturile de legume sunt construite in suporturi.

Suporturile pot fi atat din lemn, cat si din metal. Mai mult decat atat, un alt beneficiu pe care paturile de legume il au este ca pot fi pozitionate oriunde. De aceea, daca locuiesti intr-o curte betonata, poti pozitiona aici paturi de legume ridicate.


De asemenea, fiind ceva mai inalte, legumele tale pot fi supravegheate mult mai usor. In fiecare zi poti sa vezi daca acestia sunt in pericolul sa aiba daunatori. Daca nu vrei sa folosesti produse chimice pentru daunatori, ii poti indeparta chiar manual. Inainte ca ei sa atace planta, daunatorii pot fi alungati manual, stropiti cu apa sau folosind metodele din acest articol: Despre afide, paduchii plantelor: cum scapam de ele si cum le putem evita.

Construirea unor mini-paturi de legume

Legumele ne ofera ocazia de a prepara mancaruri proaspete, pline de vitamine cu produse culese chiar din gradina noastra. De la rosii, castraveti, ardei, ceapa, pana la dovlecei sau plante aromatice, toate acestea pot fi plantate si crescute.

Intr-un final te poti bucura de o recolta bogata, roditoare. Aceste mini-paturi de legume ridicate sunt perfecte pentru curtile micute care nu au foarte mult spatiu disponibil.


Gradina de legume a visurilor tale – 6 Sfaturi fantastice, utile

sursa foto: Pinterest