Modalitati de incalzire a casei la preturi de achizitie si intretinere cat mai mici

0
204

Modalitati de incalzire a casei la preturi de achizitie si intretinere cat mai mici

Modalitatile de incalzire a casei sunt multiple, insa costurile pot fi ridicate, iar confortul termic nu este mereu cel dorit. Fiecare casa este construita diferit, asa ca modalitatile de incalzire pot sa difere si ele. Pentru a alege cea mai buna modalitate de incalzire a casei tale, poti sa iei in calcul cateva criterii diferite, dar importante.


Iata cum obtii un confort termic optim prin modalitati de incalzire a casei ce nu necesita costuri ridicate. Fiecare casa are nevoi diferite, dar si un buget diferit. De aceea, cea mai buna metoda pentru tine nu este mereu cea mai buna metoda si pentru altcineva.

De ce sa tinem cont atunci cand alegem metoda de incalzire potrivita pentru casa noastra

Exista o serie de factori ce trebuie luati in calcul inainte de a alege metoda de incalzire a casei tale. De exemplu, nu poti alege o sursa de caldura pe baza de gaze daca in zona in care locuiesti nu exista o resursa de gaze la-ndemana.

Mai mult decat atat, este important sa tii cont si de suprafata casei tale. O incapere mica poate fi incalzita cu o sursa de caldura pe baza de lemne, precum este o soba, dar si pe baza de astfel de convectoare electrice, insa o incapere mai mare are nevoie de o sursa de incalzire mai puternica.


Bugetul este un alt factor important de care tinem cont. Atat costurile investitiei, cat si costurile pentru materiale, precum astfel de tevi ppr, sunt factori de care tinem cont atunci cand alegem metoda de incalzire pentru casa noastra.

Metode de incalzire a unei case

Centrala pe gaz

O centrala termica pe gaz este o metoda populara de incalzire a casei. Este important sa ai o sursa de gaz in apropiere pentru a putea sa te conectezi la reteaua de gaze.

Centrala termica pe gaz iti ofera atat caldura, cat si apa calda.


Centrala pe lemne

Centrala termica pe lemne este o optiune ieftina de incalzire. In zona rurala, aceasta optiune este cea mai populara metoda de incalzire. Este ieftina, centrala se monteaza destul de usor, insa trebuie supravegheata atent si constant.

Centrala termica electrica

Centrala termica electrica este, asa cum ii spune si numele, o centrala care functioneaza pe baza de curent electric. Este o metoda eficienta, insa nu este recomandata pentru o suprafata de incalzire foarte mare, dar nici pentru familii care consuma multa apa calda.

O centrala electrica este o solutie perfecta pentru persoanele care locuiesc in zonele rurale.


Sobele de teracota

Soba de teracota este o metoda ideala pentru a incalzi casele atat din zonele rurale si nu numai. Lemnul este un material accesibil, asa ca poti alege o soba din teracota fabricata din resurse precum pamant si apa.

sursa foto: Pinterest