Modalitati mai putin conventionale de a folosi merele in gospodaria ta

0
359

Modalitati mai putin conventionale de a folosi merele in gospodaria ta

Iata cum mai poti folosi merele in gospodaria ta. Merele au o multime de proprietati, de vitamine si substante nutritive, insa ele pot fi utilizate si in alte modalitati mai putin conventionale.


Vechea zicala „E de-ajuns un mar stricat si se vor strica toate” este foarte adevarata. Merele apartin unui grup de fructe – din care fac parte caisele, avocado, bananele, afinele, pepenii galbeni si piersicile – care produc etilena, un agent natural de maturare. Prin urmare, nivelul ridicat de etilena determinat de un mar putrezit dintr-o punga poate sa accelereze alterarea celorlalte fructe.

Cum sa pastram corect merele peste iarna – Sfaturi utile

Asadar, fructele care produc etilena grabesc maturarea altora aflate in preajma, insa tocmai de aceea pot avea si efecte nedorite. Spre exemplu, daca asezi un castron cu mere sau banane coapte langa un buchet de flori proaspat culese, ele se pot ofili. Daca observi, in cazul cartofilor pastrati in frigider, ca au inceput sa inmugureasca, s-ar putea sa se afle prea aproape de mere.

Pregatirea unui pui suculent

Daca vrei sa gatesti un pui fript suculent, tot ce trebuie sa faci este sa introduci un mar inauntru puiului, inainte de a il pune in tava pentru cuptor. Cand puiul este gata, arunca marul si bucura-te de un fel principal delicios si suculent.


Mentine prajiturile proaspete

Pentru a mentine prajiturile proaspete, tot ce trebuie sa faci este sa le pastrezi alaturi de o jumatate de mar. Acestea ajuta la pastrarea umiditatii pentru mai mult timp.

Coacerea tomatelor

Daca ai cules din gradina ta si cateva tomate verzi, nu este nicio problema. Tot ce trebuie sa faci pentru ca ele sa se coaca rapid este sa le pui intr-o punga de hartie impreuna cu un mar. Pentru a obtine rezultate bune, trebuie sa respecti proportia de 1 mar la 6 rosii.


www.freepix4all.com

sursa foto: Pinterest