Motul curcanului, o floare care nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta

0
1248

Motul curcanului, o floare care nu ar trebui sa lipseasca din gradina ta

Motul curcanului sau Amaranthus caudatus este o floare deosebita, o planta care impresioneaza prin forma ei unica. Aceasta poate fi plantata in orice curte si este un decor perfect pentru gospodaria ta.


Infloreste toamna, ea oferind culoare gradinii tale si un aspect unic, ce este remarcabil. Florile sunt rosii sau visinii, o nuanta care se potriveste cu frunzele verzi deoarece creeaza un contrast frumos. Iata cum se ingrijeste si cum poti sa te bucuri de aceasta floare.

Azaleea alba, o floare eleganta, nepretuita, un decor absolut superb

Plantarea motului curcanului

In ceea ce priveste plantarea acestei flori, ea are nevoie de un sol umed, cu un pH slab acid. Atunci cand vorbim de pozitionarea fata de soare, motul curcanului este o floare ce are nevoie de soare si de lumina acestuia.

Daca o plantezi in gradina sau in curtea ta, trebuie sa stii ca planta are nevoie de spatiu de 30 de cm pana sa fie pozitionata o alta planta.


Pozitionarea acestei frumoase

Floarea poate fi pozitionata la soare, ea avand nevoie de lumina. Poate sa suporte si locurile cu semiumbra, insa cel mai bine este sa o pozitionezi la soare daca ai spatiu in curtea ta.

Udarea si substratul

In ceea ce priveste cantitatea de apa, udarea se face cu cantitati moderate. Pamantul trebuie sa fie reavan, asa ca il poti verifica mereu folosind un deget.

In ceea ce priveste substratul, motul curcanului are nevoie de un pamant bine drenat, un pamant care sa fie bogat in substante nutritive. Atunci cand vorbim despre pH, acesta trebuie sa fie slab acid sau un sol neutru.


Cum imbunatatesti solul si cum ii ajustezi nivelul pH-ului

Vitalitate cromatica in gradina cu aceste flori colorate, fantastice

sursa foto: Pinterest