Muscatele: Flori unice ce nu inceteaza in a uimi prin frumusetea lor

0
859
cum ingrijim muscatele din ghiveci

Muscatele: Flori unice ce nu inceteaza in a uimi prin frumusetea lor

Muscatele sunt unele dintre cele mai populare flori ce se planteaza in ghiveci, flori ce mereu te uimesc prin gingasia si frumusetea lor, dar si prin culorile absolut incantatoare pe care le au.


Atat in tara noastra, dar si in intreaga lume, muscata este aleasa pentru a fi plantata in ghiveci. Aceasta infrumuseteaza terasele caselor, dar si balcoanele apartamentelor, fiind o floare de neconfundat.

Descopera cum sa ingrijesti muscata corect, cum poti sa ii provoci inflorirea si alte cateva trucuri care te vor ajuta sa ai o planta care creste bogat si sanatos.

Ingrijirea muscatelor – Cum le provocam inflorirea

Inflorirea abundenta a muscatelor se provoaca printr-o serie de trucuri, trucuri pe care le gasesti, pe larg, in acest articol. Pe langa trucurile prezentate, tine cont si de sfaturile de mai jos pentru a te bucura de flori spectaculoase.


Udarea muscatelor: Pentru a te bucura de flori sanatoase si frumoase, tine cont de faptul ca udatul acestora se face cu grija. Trebuie sa stii ca muscatele au nevoie sa fie udate aproximativ de 2-3 ori pe saptamana. Pe timp de vara, uda muscatele dimineata devreme sau seara tarziu. Evita udatul florilor in timpul zilei deoarece atunci este prea cald si acest lucru dauneaza florilor tale.

Pozitia muscatelor: Muscatele au nevoie de cat mai multe ore de lumina pe zi. Cu toate acestea, nu le pozitiona direct in bataia razelor de soare, ci incearca sa le gasesti un spatiu ceva mai ferit, dar unde sa aiba parte de lumina de care au nevoie.

Ciupirea varfurilor: Varfurile lastarilor trebuie ciupiti periodic pentru ca tu sa le ajuti sa infloreasca si sa le provoci acest lucru prin astfel de procedee benefice. Atunci cand le ciupesti, inseamna ca trebuie sa le scurtezi ramurile cu cel mult o treime.


Truc special: Pentru a te bucura de flori bogate, adauga ingrasamant lichid in apa cu care uzi florile din luna aprilie pana tarziu, in luna septembrie. Ajuta florile sa fie bogate cu ajutorul unui ingrasamant potrivit lor, ingrasamant pe care il gasesti in magazinele de specialitate.

Nu uita sa indepartezi periodic frunzele si florile uscate pentru a te asigura ca planta ramane curata. In acest fel, ajuti muscata sa creasca sanatos, sa infloreasca bogat si sa fie cat mai spectaculoasa.

Perioada de repaus, o perioada importanta in viata muscatelor

Exista o perioada in viata muscatelor, perioada de care trebuie sa tii cont pentru a te bucura de flori frumoase. Dupa perioada de inflorire, in mijlocul verii, muscatele au nevoie de o perioada de repaus. In aceasta perioada, florile se vor uda mai rar si nu se va mai pune niciun tip de ingrasamant.


Acest truc ajuta florile ca mai tarziu sa infloreasca frumos si bogat.

Descopera si ce secret ajuta hortensia sa infloreasca spectaculos, spre incantarea ta

sursa foto: Pinterest