Notiuni de baza pentru a decora spectaculos o curte plina cu flori

0
1765

Notiuni de baza pentru a decora spectaculos o curte plina cu flori

Un scurt ghid pus la punct pentru a descoperi de ce notiuni de baza tii cont atunci cand iti doresti cu adevarat o curte plina cu flori. Exista mai multe tipuri de abordare atunci cand vorbim despre gradina si cum gasesti o metoda ideala de a planui amenajarea ei, dar si cum sa incepi munca propriu-zisa.


Obiectivele fiecarui gospodar sunt sa aiba plante sanatoase, bune, plante care sa creasca la locul potrivit si sa infloreasca sau – in cazul gradinii comestibile – sa faca fructe si recolte la momentul potrivit.

Flori colorate pentru gospodaria ta – Sfaturi si idei de amenajari

In primul rand, aceasta necista luarea de decizii privind aranjamentele – cum ar fi unde vor fi amplasate plantele. Apoi, va exista decizia pentru gradina in legatura cu cultivarea plantelor.

Abordare organica si anorganica

In zilele noastre exista doua tipuri de abordari: organica si anorganica. Cu toate acestea, principiile de baza raman aceleasi si sunt cele ale administrarii traditionale, care, din necesitate, erau pana acum 50-60 de ani organice.


Gradinaritul organic

Pentru a te bucura de plante sanatoase, foloseste avantajele naturale ale locului tau si nu incerca sa fortezi lucrurile. De exemplu, daca ai lumina suficienta in curte, un sol calcaros si spatiu deschis, atunci poti cultiva garoafe minunate. De asemenea, aici poti sa cultivi si flori alpine. Cu toate acestea, in astfel de spatii s-ar putea sa ai probleme cu azaleea, de exemplu.

Cum se creste si ingrijeste Azaleea, floarea superba ce infloreste tot anul

Concentreaza-te sa mentii sanatos solul pe care il ai, nu sa il schimbi. In acest fel, vei reusi sa copiezi natura, natura care nu va permite solului sa fie sterp.

Acopera suprafata solului si stimuleaza-i fertilitatea cu mulci organic, mulci care va ajuta la prevenirea aparitiei buruienilor si la mentinerea umiditatii.


Gradinaritul anorganic

Cealalta abordare este una anorganica. Daca ai preferinte speciale, cum ar fi daliile sau trandafiri perfecti intr-o gradina doar de trandafiri, atunci ai nevoie de chimicale.

De asemenea, persoanele care vor sa aiba o pajiste verde matasoasa, la standarde inalte, vor folosi si ei chimicale. Acest lucru se intampla pentru ca toate aceste preferinte sunt cumva impotriva naturii. Orice planta care creste singura ca monocultura va atrage multi daunatori si boli, fie ca este vorba de o pajiste perfecta, formata doar din ierburi selectionate sau de orice alta planta crescuta singura.

Tufe bogate de trandafiri spectaculosi cu aceste 3 trucuri de succes

Teoretic, este posibil sa smulgeti buruienile de pe peluza cu mana si sa scormonesti muschiul. Oractic, cu exceptia cazului in care ai o peluza foarte mica, chimicalele reprezinta cel mai rapid si usor raspuns.


De asemenea, si cu trandafirii poti avea un succes mediu cu apa si sapun ce este folosit ca amestec impotriva paduchilor de plante. Cu toate acestea, pentru majoritatea speciilor, s-ar putea sa fie nevoie sa folosesti chimicale.

Cum citim corect ambalajele fertilizatorilor pentru plante sanatoase – Partea I

Cum citim corect ambalajele fertilizatorilor pentru plante sanatoase – Partea a II-a

English cottage with roses around doorway

sursa foto: Pinterest