Orhideea, o floare spectaculoasa si rafinata – Reguli minime de ingrijire

0
2584

Orhideea, o floare spectaculoasa si rafinata – Reguli minime de ingrijire

Faptul ca orhideea este atat de firava, ne lasa senzatia ca este o floare sensibila si pretentioasa. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa. Daca are tot ce-i trebuie, ea ne va rasplati cu flori de o delicatete si de o frumusete rara.


Orhideea, o floare de apartament nepretentioasa

Ca toate florile de apartament, orhideele au nevoie de cateva reguli minime de ingrijire. Ele pot trai in ghivece daca sunt ingrijite corespunzator. Ne-am documentat si am aflat despre orhidee ca prefera pervazurile ferestrelor orientate spre sud, nu suporta sa stea direct in soare si le place sa fie udate intr-un interval cuprins intre 7 si 9 zile. Interval care nu ar trebui negijat, deoarece duce la afectarea plantei. Udarea nu se face din exces si obligatoriu cu apa care a stat la temperatura camerei.

orhideea orhideea orhideea

Cum stim ca orhideea are nevoie de apa?

De obicei orhideele sunt plantate in recipiente transparente, recipiente care fac mai usoara observarea perioadei de udare. De exemplu, daca recipientul are condens doar in partea de jos, atunci este un moment bun pentru a uda planta. Daca peretii vasului au condens pana aproape de marginea superioara, atunci planta are suficienta apa si nu este necesara udarea.

orhideea orhideea

De ce se planteaza orhideele in recipiente cu gauri mari si numeroase?

Daca nu stiti va spunem noi ca orhideelor nu le place sa aiba radacinile in apa. Sunt indicate vasele cu gauri cat mai mari si cat mai numeroase, tocmai pentru a nu mentine apa in exces la radacini. Exces de apa care poate duce la putrezirea lor si intr-un final la pierderea plantei.


orhideea orhideea

In ce perioade se face fertilizarea orhideelor?

Fertilizarea orhideelor se face odata pe saptamana si numai in perioada de crestere. Cand planta a ajuns la maturitate, se rareste acest procedeu. De retinut faptul ca fertilizarea nu se face pe perioada iernii, atunci cand planta nu are suficienta umiditate in aer.

orhideea orhideea orhideea orhideea orhideea orhideea orhideea orhideea orhideea orhideea

sursa foto: Pinterest