Panseluta, o floare delicata de primavara care coloreaza gradinile

0
1799

Panseluta, o floare delicata de primavara care coloreaza gradinile

Dupa parerea noastra, panseluta este cea mai gingasa si mai delicata floare. Cu petale ca de catifea, panselutele sunt florile care infrumuseteaza gradinile de la inceputul primaverii si pana pe la mijlocul toamnei. Specii minuscule (si am exagerat cand am folosit acest termen) panselutele se alatura timid celorlalte vedete din gradina. Ele prefera sa traiasca in umbra trandafirilor sau a crizantemelor de exemplu, dar nu fara sa-si indeplineasca cu succes rolul in gradina casei. Insa nu putem sa nu ne intrebam totusi ce le face atractive din punct de vedere estetic. Raspunsul nu poate fi decat unul singur. Amestecul de culori.


Panseluta o planta usor de ingrijit

Ca toate florile din gradina, si panseluta este usor de ingrijit. Nu cere decat un sol bine drenat, locuri cu soare, dar si cu semi-umbra, oferindu-ne in schimb un spectacol de culoare atunci cand infloreste. Si asta gratuit.

panseluta panseluta panseluta panseluta

Panselute – Reguli de ingrijire

Sunt cateva reguli de care ar trebui sa tinem cont atunci cand alegem sa ne infrumusetam gradina cu aceste flori delicate. Nu sunt niste reguli necunoscute, mai ales ca v-am enumerat cateva dintre ele. In plus fata de ceea ce am spus in paragraful de mai sus, este faptul ca aceste plante nu se uda exagerat.

Nu se tine cont de aceasta regula in timpul verii si in perioada de crestere, cand ar trebui udate mai des si cu multa apa. Specialistii recomanda folosirea ingrasamintelor o singura data si numai atunci cand plantele incep sa infloreasca.


panseluta

Cum stimulam inflorirea la panseluta

Aceasta etapa este cea mai simpla dintre ele. Pentru a stimula inflorirea, se indeparteaza pur si simplu florile ofilite de pe planta.

panseluta panseluta panseluta panseluta

Flori companioane pentru panselute

Pentru ca sunt flori de inceput de anotimp calduros, panselutele prefera ca plante companioane toate florile de primavara.

panseluta

Cum ferim panselutele de bolile specifice

Am spus-o si cu alte ocazii. Bolile specifice plantelor de gradina se combat eficient cu solutii procurate din fitofarmacii.


panseluta

sursa foto: Pinterest