Pennisetum rubrum – o planta ideala pentru amenajarea gradinii

0
1685

Pennisetum rubrum – o planta ideala pentru amenajarea gradinii

Poate ca anul acesta nu, dar la anul cu siguranta ne vom amenaja gradina cu aceasta planta spectaculoasa ca aspect, si care este nimeni alta decat pennisetum rubrum sau o denumire mai putin stiintifica, planta de foc. Este o specie de iarba decorative care creste in general pana la inaltimea de 1 – 1.5 metri si infloreste in luna iulie, daca afara temperaturile sunt suficient de ridicate.


Este deasemenea o planta decorative care rezista foarte bine si atunci cand este foarte cald afara dar si in fata bolilor sau a daunatorilor. Nu este o planta cu ingrijiri deosebite, ci pur si simplu trebuie plantata in zonele insorite din gradina. Trebuie sa mai stiti ca nu necesita udari dese iar atunci cand infloreste atrage polenizatorii in gradina.

Se poate planta si in ghivece, cu conditia ca acestea sa fie destul de mari pentru a permite dezvoltarea ei.

Aceasta planta de foc arata spectaculos in gradina toamna, cand in jurul ei nu mai sunt atat de multe flori care sa o concureze in frumusete.


Trebuie sa mai stiti ca acest tip de iarba decorativa rezista pana la sfarsitul toamnei, iar cand incepe sa se usuce trebuie sa o taiati, iar manunchiurile le puteti folosi la aranjamente florale deosebite.

Datorita culorii deosebite pe care o are si pentru a avea o gradina minunata ca aspect, este bine sa plantati in preajma ei flori in nuante contrastante, pornind de la cele galbene pana la cele purpurii, albastre sau indigo. Dar pana la urma totul tine de gustul fiecaruia si de felul cum doreste sa-si amenajeze curtea si gradina.

Trebuie sa mai stiti ca nu exista plante companion anume pe care sa le plantati in preajma ei, ci doar sa le alegeti pe cele care iubesc soarele si cu un colorit cat mai apropiat de cel al ierbii pennisetum.


Un alt criteriu important de luat in considerare ar fi acela al inaltimii. Indicat ar fi sa alegeti plante care au aproximativ aceeasi inaltime cu aceasta iarba decorativa.

Pentru a va face o idee despre cum poate arata in gradina v-am pregatit cateva imagini din care sa va inspirati.

pennisetum rubrum 1

pennisetum rubrum 2

pennisetum rubrum 3

pennisetum rubrum 4

pennisetum rubrum 5

pennisetum rubrum 6

pennisetum rubrum 7

pennisetum rubrum 8

pennisetum rubrum 9

pennisetum rubrum 10

pennisetum rubrum 11

pennisetum rubrum 12

pennisetum rubrum 13

pennisetum rubrum 14

pennisetum rubrum 15

pennisetum rubrum 16

pennisetum rubrum 17

pennisetum rubrum 18

pennisetum rubrum 19

pennisetum rubrum 20

via