Pergola din lemn, un ansamblu ce confera eleganta casei – Idei de amenajari

0
1299

Pergola din lemn, un ansamblu ce confera eleganta casei – Idei de amenajari

Un ansamblu ce confera eleganta casei este si pergola din lemn. Pentru cei care nu stiu, pergola este o constructie usoara din lemn, sustinuta de stalpi sau de coloane, ideala pentru amenajarea exteriorului atunci cand vrem sa aducem un plus de imagine. V-am spus in cateva cuvinte ce inseamna un asemenea ansamblu din lemn, urmeaza acum sa vedem si cum se incadreaza in decor.


De unde provine termenul de pergola din lemn

Termenul de pergola este un termen si un concept imprumutat din Italia, tara pe teritoriul careia astfel de constructii sunt la moda si foarte raspandite. Stim si de ce. Deoarece pergola confera intimitate locuintei si poate fi infrumusetata cu flori cataratoare. Pergola poate fi montata nu doar langa casa, ci si in gradina, ca ansamblu separat. Toate acestea contribuind din plin la infrumusetarea spatiului exterior.

pergola din lemn pergola din lemn

Pergola din lemn pentru terasa – Idei de amenajari exterioare

Este evident ca pentru a imbunatati aspectul exterior al casei, cei mai multi prefera sa-si construiasca in prelungirea terasei un asemenea ansamblu. Acoperite sau nu, pergolele sunt spectaculoase ca elemente decorative din lemn, dar mai ales utile. Spunem spectaculoase datorita aspectului impozant, iar utile pentru ca putem beneficia de un spatiu relaxant chiar in curtea casei.

pergola din lemn pergola din lemn pergola din lemn pergola din lemn pergola din lemn

Pergola acoperita, ca spatiu util in curtea casei

Exista doua tipuri de pergole. Acoperite sau neacoperite. Pergola acoperita poate fi folosite ca spatiu de depozitare pentru uneltele si utilajele din gospodarie. Sau, de ce nu, ca spatiu pentru autoturism. Iar cea neacoperita, ca spatiu confortabil pentru petrecerea timpului in aer liber. Astazi ne-am oprit la cele neacoperite ca idei de amenajari.


Asadar, daca aveti in plan o reamenajare exterioara si vreti sa va remarcati prin originalitate, iata mai jos o multime de imagini sugestive cu pergole din lemn care confera eleganta casei.

 

pergola din lemn

sursa foto: Pinterest