Pergole cu balansoare, constructii din lemn perfecte pentru amenajarea gradinii

0
7927

Pergole cu balansoare, constructii din lemn perfecte pentru amenajarea gradinii

Pergola, constructie usoara alcatuita din grinzi de lemn, sustinute de coloane sau de stalpi, ideala pentru plantele cataratoare, dar nu numai. V-am spus in cateva cuvinte ce inseamna un asemenea ansamblu din lemn, perfect pentru amenajarea gradinii.


Daca nu stiti, va spunem noi ca termenul de pergola este un termen imprumutat, in care astfel de constructii sunt foarte raspandite. Chiar si asa, un asemenea ansamblul confera intimitate locuintei si poate fi montat nu doar langa aceasta (pergola mai inseamna si constructie din lemn atasata casei dupa ce aceasta a fost finalizata) dar si in gradina, separat de celelalte dependinte, contribuind din plin la infrumusetarea spatiului.

Si daca tot am amintit de infrumusetarea locului care ne inconjoara, astazi va supunem atentie cateva idei de pergole individuale, cu balansoare, care au rolul de a delimita spatiul de relaxare si odihna de restul curtii.

Printre altele, nu putem sa nu specificam faptul ca pergolele sunt de mai multe tipuri, printre cele mai cunoscute fiind pergolele pentru terasa casei. Acoperite sau nu, cert este ca astfel de constructii sunt spectaculoase ca elemente decorative dar mai ales utile si spunem asta deoarece consideram ca este un loc perfect de luat masa pe toata perioada anotimpului calduros.


Ce rol mai au astfel de pergole? Spre exemplu mai pot fi folosite ca spatiu, de data aceasta acoperit, de depozitare pentru uneltele si utilajele pentru gradina. Sau ca spatiu acoperit pentru autoturism, protejandu-l in felul acesta de intemperii.

Dar pentru ca nu vrem sa va amestecam lucrurile intre ele, astazi vom ramane la pergolele cu balansoare. Prin urmare, daca primavara aceasta v-ati propus sa reamenajati gradina si va mai lipsesc doar astfel de elemente de decor, iata mai jos o multime de imagini din care sa va inspirati. Priviti!

amenajarea gradinii amenajarea gradinii amenajarea gradinii amenajarea gradinii amenajarea gradinii

sursa foto