Petunii superbe, aranjate in modalitati frumoase ce atrag privirile tuturor

0
1678

Petunii superbe, aranjate in modalitati frumoase ce atrag privirile tuturor

Unde amplasezi aceste petunii superbe, cum le ingrijesti, dar si cum sa le aranjezi astfel incat ele sa arate spectaculos, descoperi chiar aici.


Pe langa galeria foto, ti-am pregatit si cateva sfaturi utile de care sa tii cont. Aceste sfaturi se aplica doar pentru ingrijirea petuniilor. De aceea, atunci cand vine vorba de ingrijirea altor flori, este important sa le cunosti nevoile si sa le pui in aplicare personalizat. In acest fel, vei putea sa te bucuri de flori frumoase, bogate si colorate.

Amplasarea petuniilor

Daca temperaturile depasesc 35 de grade Celsius, ideal este ca petuniile sa stea la umbra. Cu toate acestea, petuniile iubesc foarte mult soarele si il suporta destul de bine, chiar si in zilele caniculare.

Daca tii petuniile pe balcon sau in ghiveci, este imporant sa rotesti constant ghiveciul pentru ca toata floarea sa aiba parte de lumina. Daca nu faci acest lucru, petunia va prinde o forma ciudata deoarece se va invarti singura dupa soare.


Ingrijirea petuniile

In perioadele secetoase, petuniile au nevoie de apa constant. In zilele calduroase de vara, petuniile au nevoie de apa chiar si de doua ori pe zi. Altfel, isi schimba forma si petunia o sa para ca „plange”.

Nu uita sa le cureti partile uscate pentru a o face sa infloreasca din nou.

Aranjarea florilor

Fie ca vorbim de petuniile superbe pe care le ai, de muscatele bogate si colorate, de hortensiile care iti incanta privirile sau de crizanteme, toate pot fi aranjate diferit. Opteaza pentru suporturi creative, suporturi realizate din lemn, metal sau diferite alte materiale.


Poti sa te inspiri din galeria foto de mai jos pentru a crea si tu cel mai frumos decor in curtea casei tale.

Old wagon and mums at road side farm stand, Columbus, Indiana, USA

sursa foto: Pinterest