Petuniile, modalitatea perfecta de a incepe primavara cu bucurie si culoare

0
225
petunii spectaculoase

Petuniile, modalitatea perfecta de a incepe primavara cu bucurie si culoare

Petuniile sunt mai mult decat flori colorate, frumoase, sunt vestitorii ce aduc anotimpul cald si bucuria in suflete si pe terase. Florile frumoase si colorate pot fi pregatite inca din primavara pentru noul an.


Aceste plante de gradina pot fi crescute si in ghivece, ghivece care ne infrumuseteaza balcoanele si terasele. In functie de locul in care alegi sa le plantezi, optezi si pentru soiul plantei. De la petunii ce cresc 20 de cm inaltime, pana la petunii mai inalte, de pana la 80 de cm, toate florile sunt colorate, frumoase, absolut superbe.

Inflorirea lor se intampla din luna iunie, insa trebuie pregatite de anotimpul cald inca de primavara devreme.

Pregatirea petuniilor pentru noul sezon de inflorire

Pregatirea petuniilor se face primavara devreme. Daca pe timp de iarna le-ai tinut in spatii racoroase si intunecate, este momentul sa le obisnuiesti din nou cu anotimpul cald si cu lumina. Nu uita sa faci treptat acest lucru pentru ca ele sa se adapteze la noile conditii.


Cum ingrijim petunia

Floarea are nevoie sa fie tinuta in spatii aerisite, deschise, in spatii unde sa aiba parte de mult soare caci iubeste lumina. Petunia este o planta care, daca sta la soare, va face multe flori. Daca o pozitionezi la umbra, va face mai multe frunze.

Daca vorbim de sol, petuniile au nevoie de un sol nutritiv cu pH neutru. De asemenea, apa nu trebuie sa ii lipseasca, mai ales in zilele de vara. Ud-o dimineata devreme, dar si seara tarziu, in functie de cat de calduroase sunt zilele.

In perioada lor de inflorire, te sfatuim sa ii pui si ingrasamant de doua ori pe luna pentru a stimula productia de flori. Ingrasamantul il gasesti la magazinele specializate sau poti sa achizitionezi online ingrasamant pentru plantele cu flori.


sursa foto: Pinterest