Plantarea in gradina – Cum ne asiguram ca solul este pregatit si cum plantam

0
107

Plantarea in gradina – Cum ne asiguram ca solul este pregatit si cum plantam

Dupa ce ai pregatit straturile si te-ai asigurat ca au fertilizator (vezi aici Cum citim corect ambalajele fertilizatorilor pentru plante sanatoase), a venit momentul plantarii in sine. Scufunda mai intai ghiveciul cu planta pe care urmeaza sa o pui in gradina intr-o galeata de apa. In acest fel, umezeala se va absorbi mai usor.


Indiferent de ce plante alegi in curtea ta, de la flori, la fructe si legume, toate acestea au nevoie de cateva trucuri pentru ca plantarea lor sa fie facuta in momentul oportun. In acest fel, te vei bucura de roade bogate si frumoase.

Tine cont de sfaturile pe care le-am pregatit aici pentru tine.

Pregatirea solului pentru plantarea in gradina

In primul rand, este important sa te asiguri ca solul are suficient de multa materie organica. Aici poti alege un ingrasamant sau un compost bun pe care l-ai preparat chiar tu. In articolele de mai jos iti prezentam mai multe detalii despre compost.


Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau

Urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa sapi o groapa mai mare decat ghemul de radacini. Scoate apoi planta din ghiveci si elibereaza cu mana varful radacinilor. In acest fel, radacina plantei va absorbi mult mai bine nutrientii si umezeala din solul care le va inconjura.

Pozitionarea plantei

Pozitioneaza plante cu grija si asigura-te ca intra in pamant pana la acelasi nivel ca atunci cand era in ghiveci. Este important acest aspect pentru a te asigura ca vei cuprinde toata radacina plantei tale.

Apoi, umple golul de jur imprejurul plantei si netezeste cu grija pamantul. Poti face acest lucru cu mana sau folosind o unealta.


Udarea plantei

Dupa ce ai trecut prin toti acesti pasi, tot ce trebuie sa faci este sa uzi planta regulat. Acest pas se repeta pana cand planta se stabilizeaza. In functie de planta, o poti tunde pentru a ii oferi o forma frumoasa, dar si pentru a o incuraja sa se dezvolte si mai mult.

Este foarte important sa alegi plante sanatoase pentru a urma sa le plantezi in gradina ta. Plantele care par a fi trecute prin boala sau care par ca se usuca trebuie evitate. Plantarea se face, de obicei, primavara sau toamna, in functie de preferintele tale, dar si in functie de plantele pe care le alegi.

Daca vrei sa plantezi primavara, acest lucru se face intre lunile martie si aprilie. Toamna, trebuie sa astepti luna octombrie sau luna noiembrie pentru a planta. In aceste patru luni din an pamantul nostru este suficient de umed si cald, pregatit pentru ca noi sa punem acolo plante, indiferent de tipul lor.


sursa foto: Pinterest