Plante rezistente la frigul iernii, ideale pentru curte sau gradina

0
928
plante rezistente la frigul iernii

Plante rezistente la frigul iernii, ideale pentru curte sau gradina

Descopera ce plante rezistente la frigul iernii poti alege pentru ca gospodaria ta sa fie colorata chiar si in anotimpul rece.


Suntem convinsi ca multi dintre voi ar dori ca gospodaria sa fie colorata, chiar si pe timp de iarna. Atunci cand plapuma de zapada ne acopera timida gospodaria, in curte sa existe cateva flori colorate, rezistente chiar si la aceste temperaturi extreme.

Hepatica (Crucea Voinicului)

Hepatica sau Crucea Voinicului este o planta care iubeste frigul iernii si care este ideala pentru curtea ta. Cu toate acestea, este o planta destul de rara, planta care infloreste si se gaseste in Muntii Carpati, insa poate fi plantata chiar si curte, ca si floare decorativa.

Erica carnea (Erica herbacea)

Erica carnea sau Erica herbacea este o floare de mici dimensiuni, ea inflorind chiar din luna ianuarie si ramane la fel de frumoasa pana in luna martie.


Florile ei sunt in forma de clopotei frumosi, culorile bucurandu-ti privirea. Floarea are culoarea roz sau alba si este micuta, gingasa. Tufele de Erica carnea sau Erica herbacea cresc pana la 25 de cm inaltime.

Chiar daca tufele sunt micute, acestea arata absolut superb in curtea casei tale.

Iasomia de iarna – Planta perfecta pentru curtea ta

Iasomia de iarna este o planta absolut superba, gingasa si frumoasa, ideala pentru curtea casei tale. Infloreste pana in luna aprilie, inca din luna decembrie. Asadar, este o floare care iti va infrumuseta curtea, fiind ideala pentru gospodariile micute.


Alege sa ai si tu astfel de plante in curtea casei tale, plante care iti vor infrumuseta curtea si gradina, chiar si pe timp de iarna.

Plantele de mai sus sunt ideale pentru curtea casei tale, insa exista si flori perfecte pentru apartament. Floarea clopotel – Campanula este o floare ce rezista la frigul iernii si poate fi plantata in ghiveci.

sursa foto: Pinterest