Plante superbe care se aseamănă uimitor de mult cu animale

Plante superbe care se aseamănă uimitor de mult cu animale

Lumea noastră este plină de lucruri deosebite, de lucruri ciudate care ne captivează prin frumusețe și unicitate. Aceste plante superbe nu se lasă mai prejos, ele semănând uimitor de mult cu animale.


De la maimuțe simpatice, la papagali, dar și delfini, toate aceste plante sunt deosebit de frumoase și te vor cuceri și pe tine prin aparența lor.

Dracula Simia – Floarea cu față de maimuță

Orhideea maimuță este o plantă cu adevărat deosebită. Aceasta are un aspect absolut uimitor, un aspect care te face să nu crezi ceea ce vezi. Există o specie de orhidee care seamănă foarte mult cu o maimuță. Oamenii sunt pasionați de îmbinarea plantelor pentru a face soiuri cu adevărat spectaculoase.

Această floare uimitoare se găsește în pădurile din Peru și în regiunea de Sud-Est a Ecuatorului. Dracula Simia sau Orchid Simia este numele care îi mai este atribuit acestei plante.


Pe lângă aspectul ei cu adevărat fantastic, această orhidee se remarcă și printr-un miros deosebit. Mirosul pe care îl are orhideea Dracula Simia se aseamănă foarte mult cu mirosul de portocală proaspătă.

Ele înfloresc în orice anotimp, însă le ajută foarte mult și clima de acolo, climă ce face parte dintr-un loc cu umezeală sporită și lumină redusă.

Planta delfin sau Curio x peregrinus

Planta delfin este o plantă suculentă ce are frunzele în formă de delfini verzi în miniatură. Este o plantă deosebit de frumoasă, o plantă care îți înfrumusețează încăperea, fără să aibă nevoie de foarte multe îngrijiri.


Are nevoie de apă o dată pe săptămână în timpul perioadei de creștere și o singură dată pe lună atunci când se află în perioada ei de hibernare, adică pe timp de iarnă.

Este recomandat să se facă și fertilizare pentru această plantă o dată pe an. Are nevoie de lumină puternică, însă trebuie ferită de razele directe ale soarelui.

Planta Papagal

Planta papagal este originară din Africa, ea ajungând la o înălțime de 60-90 cm. Este o plantă cu frunze simple, lucioase, cu înflorire ce are loc pe tot parcursul anului și cu proprietăți ornamentale.


Planta are nevoie de un substrat bine drenat, de udare cu cantități moderate de apă și de o temperatură ce variază între 10 și 27 °C. Planta poate să tolereze și temperaturi ceva mai ridicate, însă este important ca pe timpul nopții temperaturile să rămână scăzute.

Având parte de căldură atât ziua cât și noaptea, planta nu va rezista foarte mult. Mai mult decât atât, lumina este foarte importantă pentru planta papagal. Ea preferă spațiile luminoase sau chiar și cele semiumbrite.

Este o plantă absolut superbă, seamănă cu un papagal și se înmulțește prin semințe sau butași.

Mixandra, floarea care cucerește pe toată lumea prin parfumul și frumusețea ei

Crăița, planta iubitoare de soare, vindecătoare și frumoasă

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI