Pregateste-ti curtea si casa de toamna cu aceste sfaturi simple

0
1980

Pregateste-ti curtea si casa de toamna cu aceste sfaturi simple

Toamna este anotimpul recoltei din gradina, dar si anotimpul in care pregatim curtea pentru sezonul rece si, anticipat, pentru primavara. Descopera ce lucrari se fac in aceasta perioada, dar si cum poti sa pregatesti curtea si casa pentru toamna.


Asigura-te ca toate lucrurile sunt puse la punct inainte de a trece peste toamna si a te pregati de iarna.

Curatarea spatiilor verzi

Toamna este momentul ideal pentru a incepe sa curatam spatiile verzi, momentul in care frunzele ingalbenite cad peste gazon. Nu este bine sa le tinem peste gazonul verde, asa ca este momentul sa curatam aceste spatii verzi. Ramase pe gazon, frunzele pot sa creeze diferite bacterii ce afecteaza solul si plantele de aici.

Afanarea solului

Acum este momentul sa sapam si sa afanam solul din curte sau gradina. Dupa ce te-ai asigurat ca ai indepartat toate resturile vegetale, sapa solul la aproximativ 15-20 de cm adancime. Alege sa aplici aici ingrasaminte si compost facut chiar de tine pentru a ii oferi substante nutritive. Descopera si aceste trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau.


Repararea uneltelor

Acum ca ai trecut peste primavara si ai lucrat cu toate uneltele, stii care au nevoie de reparatii si care trebuie sa fie inlocuite. Uneltele tale trebuie curatate, reparate si, in anumite cazuri, inlocuite. In acest fel, in primavara urmatoare te vei bucura sa ai tot ce iti trebuie inainte de a apuca de gradinarit.

Mutarea plantelor – Pregateste gradina si casa de toamna

Plantele ce nu rezista la frig trebuie mutate in casa. Acum temperaturile scad, iar pe timp de noapte se simte racoarea. Bulbii plantelor din gradina ta care nu rezista pe timp de iarna trebuie stransi si relocati in ghivece sau pozitionati in spatii uscate. In primavara urmtoare, vei putea sa le scoti si sa le plantezi din nou in gradina ta.

sursa foto: Pinterest